Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia NHL

Pánik sa sťahuje z Chicaga do Arizony: Chcem tímu pomôcť k víťazstvám

Na archívnej snímke Richard Pánik. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Pánik zažil vlani prelomovú sezónu v zámorskej profilige, nazbieral v nej 44 bodov (22+22) v 82 zápasoch základnej časti a vyslúžil si nový dvojročný kontrakt v celkovej hodnote 5,6 milióna dolárov.

Chicago 11. januára (TASR) - Slovenský hokejista Richard Pánik už nie je hráč Chicaga. Vedenie Blackhawks ho vymenilo do konkurenčného klubu NHL Arizona Coyotes za útočníka Anthonyho Duclaira a obrancu Adama Clendeninga. "Kojoti" v rámci transakcie získali z Chicaga aj centra Laurenta Dauphina.

Pánik zažil vlani prelomovú sezónu v zámorskej profilige, nazbieral v nej 44 bodov (22+22) v 82 zápasoch základnej časti a vyslúžil si nový dvojročný kontrakt v celkovej hodnote 5,6 milióna dolárov. Aj tento ročník odštartoval vo veľkom štýle, postupne však jeho produkcia klesala a dokonca päť zápasov odsledoval iba z tribúny. V noci na stredu v dueli na ľade Ottawy ukončil gólový pôst, ktorý trval dlhých 27 zápasov. V 37 tohtosezónnych štartoch si celkovo pripísal 16 bodov (6+10).

"Myslím si, že som mal skutočne vydarený tréningový kemp a začal som celkom solídne. Potom ale prišla strata formy. Tá bola dlhšia, než som čakal a trvalo dlho, kým som sa z nej vyhrabal. A to ma stálo prácu v Chicagu," povedal Pánik po výmene. V Arizone veria, že sa 26-ročný krídelník opäť strelecky rozbehne. "Môj plán je hrať moju hru. Myslím si, že v uplynulých stretnutiach som hral skutočne dobre. Chcel by som na tejto ceste vytrvať, každý večer podať čo najlepší výkon a pomôcť môjmu novému tímu povyhrávať zápasy. Na to sa budem sústrediť," dodal pre nhl.com.

"Pánik mal skvelú minulú sezónu, no v tejto nemal takú formu, akú by sme chceli. No stále ponúka množstvo dobrých vlastností v jeho hre, takže dúfajme, že sa mu na novom pôsobisku bude dariť," povedal na jeho adresu generálny manažér Blackhawks Stan Bowman.

Vedenie Arizony verí, že Pánik prinesie do ich tímu góly i solídnu hru smerom dozadu. "Je to veľký a šikovný krídelník, ktorý je excelentný strelec. Taktiež je to dobrý a rýchly obojsmerný útočník s bohatými skúsenosťami. Bude dobrý prírastok do našej skupiny útočníkov," pochvaľoval si Pánikov príchod generálny manažér "kojotov" John Chayka.

Duclair odštartoval kariéru v NHL v New Yorku Rangers, kde však odohral len 18 zápasov a od sezóny 2015/2016 bol člen tímu Arizony. Dvadsaťdvaročný krídelník nazbieral v prebiehajúcom ročníku v 33 dueloch 9 gólov a 6 asistencií. "Už je to dlhšie, čo sme s ním neboli spokojní a on nebol spokojný s tímom. Skúsili sme viacero vecí a iný prístup, ale vyšlo to tak, že pre obe strany bude najlepšia zmena," poznamenal Chayka.

Dvadsaťpäťročný obranca Clendening odohral v prebiehajúcom ročníku za Coyotes päť zápasov a pripísal si dve asistencie. V minulosti hral aj za NY Rangers, Edmonton, Pittsburgh, Vancouver a Chicago. O tri roky mladší Dauphin odohral v profilige dokopy iba 32 zápasov.