Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia NHL

Callahan pri návrate do New Yorku zariadil triumf Tampy Bay

Hokejista Tampy Bay Rus Nikita Kučerov strieľa gól brankárovi Rangers Henrikovi Lundqvistovi v zápase zámorskej hokejovej NHL New Yorku Rangers - Tampa Bay Lightning v New Yorku 17. novembra 2014. Foto: TASR/AP

Dvoma gólmi sa v súboji so svojím bývalým klubom blysol Ryan Callahan. Jeden presný zásah a dve asistencie pridal v drese hostí Steven Stamkos.

New York 18. novembra (TASR) - Hokejisti Tampy Bay vyhrali v jedinom zápase zámorskej NHL v noci na utorok na ľade New York Rangers presvedčivo 5:1.

Dvoma gólmi sa v súboji so svojím bývalým klubom blysol Ryan Callahan, jeden presný zásah a dve asistencie pridal v drese hostí Steven Stamkos.

Vypredaná Madison Square Garden videla od začiatku pomerne jasný priebeh. Skóre otvoril v 7. minúte hosťujúci Nikita Kučerov. Jeho gól padol po rýchlom protiútoku, keď v predchádzajúcej akcii zoči-voči Benovi Bishopovi neuspel domáci kanonier Martin St. Louis. Tampa zvýšila svoj náskok o osem minút neskôr, keď sa v presilovej hre po výbornej prihrávke od Stamkosa po prvý raz v zápase presadil Callahan.

Pre útočníka Lightning mal zápas špecifickú príchuť, keďže bol od marcovej výmeny jeho prvým v predchádzajúcom pôsobisku. Domáci potom znížili zásluhou St. Louisa, ale Stamkos v 35. minúte opäť zabezpečil Tampe dvojgólové vedenie. Klincom do rakvy pre New York ból presný zásah Alexa Killorna, ktorý padol 82 sekúnd pred záverom druhej časti hry.

V treťom dejstve sa skóre menilo už len jediný raz, na konečných 5:1 pre hostí upravil Callahan. O prevahe Tampy svedčí aj štatistika striel, ktorú vyhrali Floridčania jednoznačne 30:16. Lightning triumfovali v ôsmom z ostatných desiatich stretnutí a v tabuľke Atlantickej divízie sú druhí o jediný bod za vedúcim Montrealom.

"Som rád, že dnešný zápas mám za sebou. Na jeho začiatku som bol nervózny, postupne však zo mňa emócie opadli. Góly boli bonusom, najviac ma teší fakt, že sme vyhrali, pretože v Madison Squarde Garden je to vždy veľmi ťažké," povedal po zápase Callahan.

"Dobre sme zahrali iba v úvodoch prvých dvoch tretín. Všetko ostatné bola katastrofa. Zle sme bránili, súpera sme púšťali do prečíslení. Naša hra sa musí zmeniť," hodnotil duel domáci kouč Alain Vigneault, ktorého tím prehral tretí zápas za sebou.

Sumár NHL

NEW YORK RANGERS - TAMPA BAY 1:5 (0:2, 1:2, 0:1)


Góly: 21. St. Louis (Brassard, Stepan) - 7. Kučerov (Johnson, Palát), 15. Callahan (Stamkos, Filppula), 35. Stamkos (Fillpula), 39. Killorn (Johnson, Palát), 58. Callahan (Stamkos). Brankári: Lundqvist - Bishop, strely na bránku: 16:30, 18.006 divákov