Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia NHL

Murray odstúpil z postu generálneho manažéra Ottawy

Generálny manažér Ottawy Senators Bryan Murray Foto: TASR/AP

V pozícii ho nahradí Pierre Dorion, pričom Murray zostane pracovať v organizácii ako poradca.

Ottawa 11. apríla (TASR) - Bryan Murray z rodinných a zdravotných dôvodov odstúpil z postu generálneho manažéra klubu NHL Ottawa Senators. V pozícii ho nahradí Pierre Dorion, pričom Murray zostane pracovať v organizácii ako poradca. Informoval o tom oficiálny portál zámorskej hokejovej profiligy.

Sedemdesiattriročnému Murraymu pred dvomi rokmi diagnostikovali rakovinu hrubého čreva štvrtého stupňa a odvtedy sa podrobuje každý týždeň chemoterapii. O 30 rokov mladší Dorion sa stane ôsmym generálnym manažérom v histórii klubu z kanadskej metropoly, v práci mu budú pomáhať asistent Randy Lee a poradca pre hokejové operácie Daniel Alfredsson, bývalý slávny útočník "senátorov".

"Som vďačný a mimoriadne poctený, že budem môcť nasledovať Bryana v jeho šľapajach. Je mi cťou, že som sa mohol učiť od niekoho, kto by mal byť zaradený do Siene slávy. Bryan bol úžasným mentorom a naučil ma všetko, čo by mal mať excelentný generálny manažér," uviedol pre nhl.com Dorion, ktorý pracuje pre Ottawu už deviaty rok a v uplynulých dvoch sezónach robil Murraymu asistenta.

Senators druhýkrát za uplynulé tri sezóny nepostúpili do bojov o Stanleyho pohár, v práve skončenej základnej časti nazbierali 85 bodov a v Atlantickej divízii obsadili piatu priečku. Podľa Doriona nebude klub robiť zatiaľ žiadne unáhlené rozhodnutia ohľadne budúcnosti trénera Davea Camerona a jeho realizačného tímu.