Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia NHL

Peter Budaj nastúpi v bráne Montrealu proti jastrabom z Chicaga

Peter Budaj Foto: TASR/AP

Keďže Habs už majú istý postup do play off, kouč nechal pred posledným tripom odpočívať brankársku jednotku Careyho Pricea.

Montreal 8. apríla (TASR) - Peter Budaj dostane ďalšiu šancu v bránke Montrealu Canadiens v zámorskej NHL, keď v noci na štvrtok nastúpi na ľade Chicaga. V stredu o tom informoval tréner tímu Michel Therrien.

Keďže "Habs" už majú istý postup do play off, kouč nechal pred posledným, iba jednozápasovým tripom na súperových klziskách odpočívať brankársku jednotku Careyho Pricea i dvojicu elitných obrancov Andreja Markova a Alexeja Jemelina.

"Nič sa u nás nezmenilo. Do Chicaga ideme vyhrať, chceme hrať dobrý hokej, inšpiratívny a solídny. Budeme sa ďalej pripravovať na play off a chceme vyhrať čo najviac zápasov," uviedol Therrien pre zámorské médiá.

Okrem Budaja, ktorý má v prebiehajúcej sezóne na konte 23 štartov s priemerom 2,49 gólu na zápas a 91-percentnou úspešnosťou zákrokov, nastúpia proti Chicagu aj mladí obrancovia Nathan Beaulieu a Jarred Tinordi.

Po 15-zápasovej pauze sa do zostavy Canadiens vráti aj uzdravený zadák Josh Gorges, ktorý laboroval so zlomenou rukou. "Pracoval veľmi tvrdo, aby sa stihol vrátiť ešte pred play off," dodal Therrien.