Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia NHL

NEMAL NA VÝBER: Marián Hossa definitívne ukončil kariéru

Na archívnej snímke z 26. januára 2016 hokejista Chicaga Blackhawks Slovák Marián Hossa. Foto: TASR /AP

Útočník Chicaga Blackhawks potvrdil, že zdravotný stav mu neumožňuje postaviť sa znovu na korčule.

Chicago 19. mája (TASR) - Jeden z najlepších slovenských hokejistov histórie Marián Hossa definitívne ukončil profesionálnu hráčsku kariéru. Útočník Chicaga Blackhawks pre denník Nový Čas potvrdil, že zdravotný stav mu neumožňuje postaviť sa znovu na korčule.

Tridsaťdeväťročného krídelníka dlhodobo sužuje kožné ochorenie spôsobené alergiou na výstroj, pre ktoré vynechal už celú minulú sezónu NHL. Hoci má s "jastrabmi" ešte tri roky platný kontrakt, v kariére už nebude môcť pokračovať. Hossa potvrdil, že predáva svoj apartmán v Chicagu a definitívne sa s rodinou sťahuje do Trenčína. "Hokej už hrať nebudem. Mám síce s Chicagom platný kontrakt na ďalšie tri roky, ale zdravie mám len jedno a to mi návrat neumožňuje," potvrdil pre Nový Čas trojnásobný víťaz Stanleyho pohára v drese Blackhawks.

Marián Hossa bude zrejme nasledujúce tri sezóny oficiálne na listine zranených hráčov. Chicago si vďaka tomuto kroku uvoľní priestor pod platovým stropom, do rozpočtu nebude musieť započítavať priemernú čiastku 5,275 milióna dolárov za slovenského útočníka. "Uvidíme, ako sa to ešte celé v klube urobí. Možno môj kontrakt vymenia do iného klubu, to teraz ešte neviem povedať, alebo zostanem na listine zranených hráčov," uviedol Hossa, ktorý by v budúcnosti mohol pracovať v štruktúrach klubu. "To môžem až po vypršaní kontraktu. Už som sa aj bavil so šéfom klubu, takže je to reálne, že po troch rokoch budem pracovať v organizácii Chicaga."

Hossa naposledy odohral súťažný zápas v play off NHL 2016/17. Celkovo odohral v základnej časti profiligy 1309 duelov s bilanciou 525 gólov a 609 asistencií, v play off pridal 149 bodov (52+97) v 205 súbojoch.