Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia NHL

Keitha by v Chicagu mohol nahradiť Višňovský, tvrdia zámorské médiá

Slovenský hokejista Ľubomír Višňovský, archívne foto. Foto: TASR/Martin Baumann

Zraneného hráča klubu NHL Chicago Blackhawks Duncana Keitha by mohol nahradiť slovenský obranca Ľubomír Višňovský.

Chicago 21. októbra (TASR) - Zranenie kľúčového obrancu Chicaga Blackhawks Duncana Keitha by mohlo otvoriť cestu Ľubomírovi Višňovskému do NHL. Publicista Dan Rosen spomína v rozsiahlej analýze zadných radov "jastrabov" na oficiálnom webe zámorskej hokejovej profiligy 39-ročného Slováka ako jednu z možných náhrad za Keitha.

Dôvodov má na to viac. Višňovský bol v lete v kempe Blackhawks, takže ho tréneri dobre poznajú. Ďalším dôležitým faktorom je, že by ho dokázal nahradiť aj typologicky. Keith je komplexný obranca s mimoriadnymi ofenzívnymi kvalitami, dobrou strelou, zodpovednou hrou v obrane a schopnosťou stráviť na ľade v priemere aj 25 minút na zápas. Toto všetko Višňovský zvláda a navyše drží hokejku rovnako na ľavej strane ako Keith, čím by zapadol aj do taktických plánov. Proti slovenskému obrancovi hovoria časté zranenia, ale momentálne je zdravotne v poriadku a keďže v rámci NHL má status voľného hráča, mohol by kontrakt podpísať okamžite. O jeho služby sa však intenzívne zaujíma HC Slovan Bratislava a údajne je blízko k zmluve s účastníkom KHL.

Keith podstúpil operáciu roztrhnutého menisku v pravom kolene a tímu bude chýbať 4-6 týždňov. V NHL odohral 772 zápasov, v ktorých si pripísal 417 bodov. Patrí do skupiny siedmich hráčov, ktorí získali s Chicagom tri Stanleyho poháre v predchádzajúcich šiestich sezónach. Ak bude pauzovať šesť týždňov, tak vynechá 18 zápasov, kým počas celej svojej kariéry nenastúpil len na 20 duelov.

Okrem Višnovského sa ako možná náhrada za Keitha spomínajú aj českí zadáci Michal Rozsvíval, ktorý je po operácii členka, a voľný hráč Jan Hejda. Rozhodnutie, či Keitha nahradia z vlastných radov, alebo siahnu po hráčovi z vonka je na vedení Blackhawks a trénerovi Joelovi Quennevillovi.