Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia NHL

Jurčo v Detroite opäť na tribúne, cíti frustráciu: Je to biznis

Tomáš Jurčo Foto: Mark Newman

Slovenský olympionik nazbieral v dvanástich vystúpeniach v úvode novej sezóny iba dve asistencie.

Detroit 8. novembra (TASR) - Slovenský hokejista Tomáš Jurčo sa už druhý zápas v rade nezmestil ako zdravý náhradník do zostavy Detroitu.

Po tom, čo nenastúpil v drese Red Wings v noci na štvrtok v zápase NHL na ľade New Yorku Rangers, sledoval iba z tribúny o dva dni neskôr aj domáci duel s New Jersey (4:2). Dvadsaťjedenročný krídelník priznal, že cíti frustráciu zo slabších výkonov v úvode ročníka, no je odhodlaný na sebe naďalej tvrdo pracovať.

"Taký je hokej. Je to biznis," komentoval Jurčo rozhodnutie svojho trénera Mikea Babcocka. "Stále som mladý a nič s tým nemôžem urobiť. Musím iba na sebe naďalej tvrdo 'makať'."

Slovenský olympionik nazbieral v dvanástich vystúpeniach v úvode novej sezóny iba dve asistencie. Kým jeho spoluhráči z lajny Riley Sheahan a krajan Tomáš Tatar dokázali po nepresvedčivom štarte svoje výkony vystupňovať, Jurčo svoju pozíciu stratil a ocitol sa mimo zostavy. "Obaja sa na začiatku tiež herne trápili. 'Tats' sa však už rozbehol a začína dávať góly, darí sa aj Rileymu. Zostávam tak jediným, kto nedokáže pretrhnúť trápenie. Musím však myslieť naďalej pozitívne a verím, že sa do toho postupne dostanem. Myslím si, že mám pred sebou stále dlhú cestu a ešte musím veľa na sebe pracovať, aby som si vydobyl rešpekt v tejto lige," uvedomuje si Jurčo.

V minulej nováčikovskej sezóne naznačil košický odchovanec svoj potenciál, keď v 36 zápasoch NHL strelil osem gólov a pridal k nim sedem asistencií. V ďalšom ročníku ho však akoby postretla klasická "choroba druhoročiakov", alebo "sophomore jinx", ako ju zvyknú nazývať v zámorí. "Vlani sa mi všetko darilo, tento rok to zatiaľ nevychádza," priznal.

"Myslím si, že 'Jurcs' hral posledné dva zápasy v Buffale a Ottawe dobre, no potom som ho vyškrtol zo zostavy, lebo som chcel zmenu," vysvetlil kouč Detroitu Babcock.

Jurča a Švéda Joakima Anderssona nahradili v útoku Daniel Cleary a Andrej Nestrašil. Red Wings budú onedlho potrebovať vytvoriť miesto v kádri, o týždeň či dva by sa totiž mal uzdraviť center Stephen Weiss, ktorý momentálne laboruje s natiahnutými slabinami. Ak v tíme nepribudnú žiadne zranenia, bude musieť vedenie klubu poslať niektorého z útočníkov na farmu a do úvahy pripadá práve Jurčo, ktorý ako jediný má dvojcestnú zmluvu.