Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia NHL

Jurčo by sa mohol vrátiť do Detroitu už proti Chicagu po boku Dacjuka

Slovenský hokejista Tomáš Jurčo Foto: TASR/AP

Po frustrácii z neúspešného štartu do sezóny sa slovenský hokejistak tak opäť chce chytiť šance vybojovať si pevné miesto v tíme.

Detroit 13. novembra (TASR) - Slovenský hokejista Tomáš Jurčo by sa mohol vrátiť do zostavy Detroit Red Wings už v noci na sobotu.

V zápase zámorskej NHL proti Chicagu by sa dokonca mohol objaviť v elitnej formácii s Pavlom Dacjukom a Justinom Abdelkaderom. Po frustrácii z neúspešného štartu do sezóny sa tak opäť chce chytiť šance vybojovať si pevné miesto v tíme.

Tréner Detroitu Mike Babcock vedel, že 21-ročný krídelník čakal na nový impulz. "Nehral dobre a potreboval zmenu. Ešte som sa nerozhodol, ale chcel by som, aby hral. Absolvoval dobrý tréning a čaká ho ešte ďalší. Potom pouvažujem nad možnosťou jeho zaradenia v zostave," povedal pre web mlive.com Babcock.

Jurčo odohral v drese Red Wings doposiaľ 12 duelov, v ktorých získal dva body za dve asistencie. V uplynulých troch stretnutiach chýbal v zostave "červených krídel", verí však, že v piatok opäť dostane šancu. V útočnej formácii by mu mohol byť oporou aj ruský elitný útočník Pavel Dacjuk, s ktorým trénuje od stredy. "Bolo to skvelé a dúfam, že to tak zostane až do zápasu. Neviem, či budem hrať, ale vyzerá to tak, že asi áno. Je to dobrá príležitosť vrátiť sa späť," uviedol Jurčo, ktorý hokejovo vyrástol v Košiciach.

Spoluprácu so slovenským reprezentantom si pochvaľoval aj Justin Abdelkader. "'Jurcs' vie, že potrebuje hrať, aby bol úspešný. Je to veľmi dobrý korčuliar, ktorý lieta po ľade z jednej strany na druhú. Osvedčil sa všade, kde bol," uviedol 27-ročný americký reprezentant.