Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia NHL

Hráčmi týždňa NHL sú Hischier, Raanta a Scheifele

Brankár Antti Raanta. Foto: TASR/AP

Dvadsaťosemročný Fín Raanta zastavil v štyroch víťazných zápasoch s Chicagom, San Jose, Montrealom a Edmontonom 123 zo 126 striel a zaznamenal vyše 97-percentnú úspešnosť zákrokov.

New York 19. februára (TASR) - Hokejový center New Jersey Devils Nico Hischier, brankár Arizony Coyotes Antti Raanta a center Winnipegu Jets Mark Scheifele získali honor Hráčov týždňa v zámorskej NHL.

Devätnásťročný Švajčiar Hischier bodoval vo všetkých štyroch zápasoch v sledovanom období, strelil štyri góly a pri troch asistoval. Stal sa len piatym nováčikom v histórii Devils, ktorý strelil gól v štyroch zápasoch za sebou. Naposledy to dokázal Greg Adams v sezóne 1984/1985.

Dvadsaťosemročný Fín Raanta zastavil v štyroch víťazných zápasoch s Chicagom, San Jose, Montrealom a Edmontonom 123 zo 126 striel a zaznamenal vyše 97-percentnú úspešnosť zákrokov. Proti Oilers (1:0) zastavil 40 striel a zaknihoval deviaty shutout v kariére.

Dvadsaťštyriročný kanadský center Scheifele zaznamenal 7 bodov (3+4) v súbojoch proti Washingtonu, Coloradu a Floride. Napriek tomu, že pre zranenie vynechal 16 zápasov, je druhým najproduktívnejším hráčom Jets (18+28).