Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia NHL

Hráčmi týždňa NHL sa stali Laine, Fleury a Kučerov

Na snímke brankár Marc-Andre Fleury. Foto: TASR/AP

Fleury chytil 81 z 83 striel, ktoré minulý týždeň mierili na jeho bránku, a Golden Knights priviedol k trom víťazstvám.

New York 26. novembra (TASR) - Najlepšími hráčmi kanadsko-americkej hokejovej ligy (NHL) sa v uplynulom týždni stali krídelník Winnipegu Jets Patrik Laine, brankár Vegas Golden Knights Marc-Andre Fleury a útočník Tampy Bay Lightning Nikita Kučerov.

Laine odohral v sledovanom období štyri zápasy a strelil v nich až jedenásť gólov. Šiesty hetrik v kariére v NHL dal v stretnutí s Vancouverom Canucks (6:3) a pri výhre nad St. Louis Blues 8:4 skóroval dokonca päťkrát, čo je nový klubový rekord Jets i osobný stále len dvadsaťročného Fína. Päť gólov v jednom zápase NHL sa naposledy podarilo streliť Johanovi Franzenovi vo februári 2011, pred dovŕšením 21 rokov to dokázali len legendárny Wayne Gretzky (2-krát) a Don Murdoch. Laine strelil v 22 dueloch prebiehajúcej sezóny už 19 gólov a pridal aj tri asistencie.

Fleury chytil 81 z 83 striel, ktoré minulý týždeň mierili na jeho bránku, a Golden Knights priviedol k trom víťazstvám. Mal priemer 0,65 gólu na zápas, 97,6% úspešnosť zákrokov a zaznamenal dve čisté kontá. V prebiehajúcom ročníku ich má na konte už päť, najviac spomedzi všetkých brankárov NHL.

Kučerov nazbieral v štyroch stretnutiach sledovaného obdobia deväť bodov, z toho sedem asistencií. Svojimi výkonmi potiahol Lightning k trom triumfom.