Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia NHL

Stav hokejistu Howea po mŕtvici sa zo dňa na deň zlepšuje

Gordie Howe Foto: TASR/AP

S 801 gólmi v 'regular season' a 1850 bodmi je legendárny kanadský hokejista najlepším strelcom a najproduktívnejším pravým krídelníkom v histórii NHL.

Detroit 5. novembra (TASR) - Zdravotný stav legendárneho kanadského hokejistu Gordieho Howea sa po októbrovej mŕtvici zlepšuje zo dňa na deň.

Prostredníctvom vyhlásenia klubu Detroit Red Wings, kde 86-ročný člen Siene slávy zámorskej NHL strávil celú svoju kariéru, to uviedla jeho rodina.

"Gordie ďakuje všetkým fanúšikom za podporu, dostal množstvo telefonátov, správ, listov a emailov. Jeho stav sa zlepšuje, s podporou asistenta už urobil niekoľko krokov. Náznaky zlepšenia sú aj v jeho ústnom prejave," uvádza sa v stanovisku Howeho rodiny, z ktorého citovala agentúra AP.

Kanaďan je stále držiteľom viacerých rekordov v profilige. V 22. sezónach za sebou strelil minimálne 20 gólov, odohral najviac zápasov v základnej časti (1767). S 801 gólmi v 'regular season' a 1850 bodmi je najlepším strelcom a najproduktívnejším pravým krídelníkom v histórii NHL.