Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia NHL

Sekera je po zranení achilovky späť na ľade: Bolesť už nepociťujem

Na archívnej snímke Andrej Sekera. Foto: TASR/AP

Slovenský hokejista si natrhol achilovku počas letnej prípravy. V predchádzajúcej sezóne nastúpil pre zranenie kolena iba v 36 zápasoch a pripísal si osem asistencií.

Edmonton 29. novembra (TASR) - Slovenský hokejista Andrej Sekera sa v utorok prvýkrát objavil na ľade po augustovom zranení Achillovej šľachy. Hráč tímu zámorskej NHL Edmonton Oilers korčuľoval na tréningu so svojimi spoluhráčmi v bezkontaktnej "rozlišovačke" a v dobrej nálade.

"Po polovici sezóny nastupujem do rozbehnutého vlaku. Venoval som sa krátkym šprintom a zmenám smeru, no zatiaľ vôbec netuším, kedy nastúpim na zápas. Uvidím, ako sa budem cítiť v najbližších dvoch týždňoch. Bolo pre mňa dôležité opäť sa dotknúť puku," citoval Sekeru portál edmontonsun.com.

Podľa 32-ročného slovenského reprezentanta prebieha liečba bez problémov. "Rehabilitácia je rýchlejšia ako v minulom roku po zranení kolena. Sila síce chýba, ale keď si obujem korčuľu, tak nepociťujem bolesť. Lekár mi povedal, že už je to úplne v poriadku."

Sekera si natrhol achilovku počas letnej prípravy. V predchádzajúcej sezóne nastúpil pre zranenie kolena iba v 36 zápasoch a pripísal si osem asistencií.