Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia NHL

VIDEO: Súboj Gáboríka so Sekerom v Edmontone skončil výhrou Kings 3:2

Radosť hráčov LA Kings po strelenom góle v prvej tretine zápasu s Edmontonom Oilers v nedeľu 25. októbra 2015. Foto: TASR/AP

Sekera odohral vyše 22 minút a zaznamenal plusový bod, Gáborík bol na ľade takmer 13 minút a zaknihoval okrem troch striel aj mínusku.

New York 26. októbra (TASR) - Vzájomný súboj slovenských hokejistov v noci na pondelok v NHL medzi útočníkom Los Angeles Mariánom Gáboríkom a obrancom Edmontonu Andrejom Sekerom vyznel výsledkovo pre Gáboríka, ktorého Kings vyhrali v Kanade 3:2. Natiahli tak sériu víťazných zápasov na päť. Sekera odohral vyše 22 minút a zaznamenal plusový bod, Gáborík bol na ľade takmer 13 minút a zaknihoval okrem troch striel aj mínusku. V posledných sekundách tretej tretiny mal na hokejke vyrovnávajúci gól Connor McDavid, brankár Jonathan Quick však natiahol svoju lapačku a na bránkovej čiare jeho dorážku zneškodnil. "Spravil skvelý zákrok. Dúfal som, že sa puk mohol dostať do brány," uznal kvality súpera McDavid.



Winnipeg na domácom ľade zdolal Minnesotu 5:4, keď viedol už 5:1 a napokon ešte musel ustáť záverečný silný tlak Wild. Útočník "divochov" Jason Zucker strelil najrýchlejší gól v histórii klubu, keď už po desiatich sekundách otvoril skóre zápasu. V bráne hostí stál Darcy Kuepmer, ktorého však na začiatku druhej tretiny vystriedal kolega Devan Dubynk. "Musím sa zlepšiť. Z mojej strany to vôbec nebolo dobré," povedal sklamane Kuemper, ktorý inkasoval štyri góly z 18 striel. Tréner Jets Paul Maurice svojich zverencov pochválil: "Boli sme rýchli. Pracovali sme s pukom a mali sme efektívny útok. Puky išli priamo do brány."

V Madison Square Garden domáci New York Rangers zvíťazili nad Calgary 4:1 a dostali sa na post lídra divízie. "Plamene" síce po prvej tretine viedli, keď útočník Jiří Hudler zužitkoval prihrávku od Johnnyho Gaudreaua, potom sa však z gólov radovali len "jazdci". Tréner domácich Alain Vigneault pochválil svojho brankára Anttiho Raantu: "Od svojho brankára potrebujete kľúčové zákroky, ktoré otočia priebeh zápasu. A tie dnes Antti spravil."

výsledky:

Winnipeg - Minnesota 5:4

Góly: 2. Little (Ladd, Wheeler), 4. Ladd (Little, Wheeler), 13. Ehlers (Scheifele, Perreault), 21. Stafford (Lowry, Trouba), 25. Stafford (Byfuglien, Enström) - 1. Zucker (Brodin), 35. Koivu (Granlund, Pominville), 35. Fontaine (Vanek), 51. Parise. Brankári: Hutchinson - Kuemper (21. Dubnyk), strely na bránku: 33:30, 15.294 divákov.

Edmonton - Los Angeles 2:3

Góly: 5. Pouliot (McDavid, Jakupov), 54. Hall (Nugent-Hopkins, Klefböm) - 7. Carter (Lucic, Doughty), 34. Kopitar, (Clifford, Nolan), 57. Pearson (Muzzin, Doughty). Brankári: Talbot - Quick, strely na bránku: 28:34, 16.839 divákov.

NY Rangers - Calgary 4:1

Góly: 33. Lindberg (Hayes, Staal), 37. Girardi (Etem, Stoll), 49. Klein, 51. Brassard (Fast, McDonagh) - 4. Hudler (Gaudreau, Monahan). Brankári: Raanta - Hiller (53. Ortio), strely na bránku: 26:23, 18.006 divákov.

Slováci v akcii:

Marián Gáborík (LA) 12:50 0 0 0 3 -1 0
Andrej Sekera (Edmonton) 22:02 0 0 0 3 1 0

/legenda: minutáž, góly, asistencie, body, (+/-), strely na bránku, trestné minúty, brankári: minutáž, počet inkasovaných gólov/počet striel, percentuálna úspešnosť zásahov/