Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia NHL

Michal Handzuš je nominovaný na Mastertonovu trofej

Brankár Anaheimu Švajčiar Jonas Hiller a hráč Chicaga Slovák Michal Handzuš v zápase zámorskej hokejovej NHL Anaheim Ducks - Chicago Blackhawks Foto: TASR/AP

Tridsaťsedemročný útočník pomáha usmerňovať mladších hráčov a v kabíne má jeho slovo veľkú váhu.

Chicago 7. apríla (TASR) - Slovenský hokejista Michal Handzuš je jedným z tridsiatky hráčov nominovaných na Bill Masterton Memorial Trophy. Prestížne ocenenie každoročne udeľujú v zámorskej NHL za vytrvalosť, športového ducha a oddanosť hokeju.

Novinári pokrývajúci jednotlivé kluby profiligy majú právo navrhnúť z každého tímu jedno meno na ocenenie, z tridsiatky hráčov potom vzíde trio finalistov. Držiteľa trofeje určí Asociácia profesionálnych hokejových novinárov (PHWA).

Handzuš v minulom ročníku pomohol Chicagu ako center druhého útoku získať slávny Stanleyho pohár, hoci play off dohrával s viacerými zraneniami. Po sezóne absolvoval operácie zápästia i kolena. I keď sa jeho čas na ľade oproti vlaňajšku zredukoval, je stále dôležitou súčasťou kádra úradujúceho šampióna. Tridsaťsedemročný útočník pomáha usmerňovať mladších hráčov a v kabíne má jeho slovo veľkú váhu. A to sú dôvody, prečo ho chicagská pobočka PHWA nominovala na prestížnu trofej.



Hokej ho stále baví



"Bola to zatiaľ úžasná jazda, no hokej ma stále baví a naďalej chcem byť súčasťou mužstva, ktoré vyhráva. Pokiaľ nemáte z hokeja radosť, nemôžete hrať tak dlho," uviedol pre denník Chicago Tribune Handzuš, ktorý v 57 dueloch sezóny nazbieral 4 góly a 11 asistencií.

Majster sveta z Göteborgu 2002 nastúpil v noci na pondelok proti St. Louis už na svoj 1007. zápas v základnej časti NHL. "Profesionalizmus, skúsenosti a konzistentnosť sú slová, ktoré ho najlepšie vystihujú," uviedol na adresu charizmatického slovenského hokejistu tréner Chicaga Joel Quenneville. "Svedomito si plní pracovné úlohy a každý večer vydá zo seba maximum. Snaží sa udržiavať svoje telo stále v skvelej kondícii, robí všetko možné, aby sa udržal v zostave a prispieval k tímovému výkonu."

Okrem Handzuša sú v nominácii na ocenenie aj ďalší skúsení hráči ako Čech Jaromír Jágr (New Jersey), švédsky veterán Daniel Alfredsson (Detroit) či kapitán Floridy Ed Jovanovski. O cenu sa uchádza i 23-ročný obranca Ottawy Erik Karlsson či útočník Dallasu Rich Peverley, ktorý nedávno absolvoval operáciu srdca po náhlom kolapse.