Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia NHL

Handzuš chce odohrať v NHL ešte jednu sezónu, Chicago nemá záujem

Slovenský hokejový reprezentant Michal Handzuš Foto: TASR/Jakub Súkup

Po tom, čo vlani pomohol Chicagu vybojovať Stanleyho pohár, zažil uplynulý rok slabšiu sezónu.

Chicago 17. júna (TASR) - Slovenský hokejista Michal Handzuš by chcel potiahnuť v zámorskej NHL ešte jednu sezónu. Je však isté, že jeho kariéra nebude pokračovať v drese Chicaga. Podľa TSN totiž Blackhawks neplánujú s 37-ročným centrom predĺžiť zmluvu, tá súčasná mu vyprší na konci júna.

Handzuš priznal, že s takýmto scenárom počítal. "Neprekvapilo ma to. Som trochu smutný, ale nie prekvapený," uviedol pre denník Chicago Tribune skúsený útočník, ktorý strávil v organizácii "jastrabov" necelé dve sezóny. So svojím agentom Mattom Keatorom a generálnym manažérom Blackhawks Stanom Bowmanom slov o svojom konci v klube nehovoril. "Nehral som v uplynulej sezóne dostatočne dobre, aby som si v ňom vybojoval miesto na tú ďalšiu, to je základná vec. Tento post plánujú v Chicagu pokryť mladíkom Teuvom Teräväinenom, ktorý by mal dostať šancu. A majú aj množstvo ďalších skvelých hráčov, ktorí môžu hrať centra. Je tam veľká flexibilita."

Správu, ktorú vydala TSN, nechcel Handzuš bližšie komentovať, už aj preto, že sa zatiaľ nedokázal spojiť so svojím agentom. Po tom, čo vlani pomohol Chicagu vybojovať Stanleyho pohár, zažil uplynulý rok slabšiu sezónu, v 59 zápasoch základnej časti nazbieral iba 16 bodov za 4 góly a 12 asistencií. Tréner Joel Quenneville sa snažil opätovne zaradiť Handzuša na pozíciu centra druhého útoku, no veterán nepresvedčil a lukratívne miesto počas play off stratil, keď ho z neho vytlačil Andrew Shaw. Chicago skončilo v play off vo finále Západnej konferencie, kde nestačilo na neskoršieho šampióna z Los Angeles.

Handzuš čiastočne zdôvodnil slabší ročník tréningovým výpadkom, keď vlani po zisku Stanley Cupu absolvoval operácie zápästia i kolena. Teraz v lete bude mať dostatok času sa pripraviť na ďalší ročník a rozhodne neplánuje zavesiť korčule na klinec. "Chcem ešte hrať. Hokej ma stále baví. To, že sme prehrali v play off vo finále konferencie a ja som nehral dobre, mi zanechalo trpkú chuť v ústach. Stále cítim, že dokážem hrať lepšie, než som naposledy ukázal," tvrdí majster sveta z Göteborgu. "Teraz som už zdravý a budem mať v lete dostatok času, aby som sa dostal do potrebnej formy. Cítim, že stále mám čo ponúknuť a pomôcť tímu. Uvidíme, či si kluby budú myslieť to isté. Viem, že mám svoj vek a netuším, aký bude o mňa záujem."

Handzuš nastúpil v drese Blackhawks za posledné dve sezóny v 70 zápasoch základnej časti, v ktorých k piatim gólom pridal aj 17 asistencií. V play off odohral ďalších 42 duelov s bilanciou 5+9. V Chicagu pôsobil aj v ročníku 2006/07 (8 zápasov, 3+5).