Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia NHL

Handzuš je sklamaný z uplynulej sezóny, no v kariére chce pokračovať

Michal Handzuš Foto: nhl.com

Podľa ESPN sa neočakáva, že Blackhawks využijú možnosť na podpísanie ďalšej spolupráce s Handzušom.

Chicago 4. júna (TASR) - Skúsený slovenský hokejista Michal Handzuš je sklamaný z uplynulej sezóny v drese Chicaga Blackhawks, ale napriek tomu je pripravený pokračovať vo svojej kariére v NHL. Tridsaťsedemročný center, ktorý sa od 1. júla stane neobmedzeným voľným hráčom, odohral v zámorskej profisúťaži doteraz sedemnásť sezón v šiestich rôznych kluboch.

Handzuša si vyžiadali Blackhawks v apríli 2013 zo San Jose Sharks a podpísali s ním ročný kontrakt v júli 2013. V NHL sa pohybuje od roku 1998. V minulej sezóne hral významnú úlohu pri triumfe Blackhawks v Stanleyho pohári, ale vo finišujúcom ročníku sa mu to zopakovať nepodarilo. V roku 2013 nazbieral v play off jedenásť kanadských bodov a sedem plusových bodov do tabuľky pravdy, v tomto roku mal v nadstavbovej časti bilanciu 2+1 a mínus osem bodov v tabuľke +/-.

"Je to podobné, ako keď zostanete hladný. Práve teraz som sklamaný. Viem, že som nehral tak, ako by som chcel a ako som schopný. Ešte stále mám však hlad a milujem hokej. Aj mimo sezóny ešte stále na sebe tvrdo pracujem. Viem, že dokážem dostať svoje telo do formy," cituje slovenského hokejistu internetový portál ESPN. "Uvidíme, čo sa stane. Vždy som tvrdil, že v posledných troch rokoch kariéry sa budem rozhodovať z roka na rok. Neviem, čo sa stane na budúci rok, ale stále mi nechýba túžba. Uvidíme, či to ešte dokážem alebo nie."



Zostane v Chicagu?

Špecialista na vhadzovania a hru vo vlastnom oslabení nemal ideálnu prípravu na túto sezónu, skrátená fáza bola spôsobená operáciami kolena a zápästia. No odmieta to ako výhovorku: "Nechcem sa na nič vyhovárať. Samozrejme, že ak nemáte letnú prípravu tak, ako zvyčajne, tak potom to chýba telu aj nohám pri korčuľovaní. Rozhodne potrebujem kvalitnú letnú prípravu. Minulý rok som sa však musel podrobiť chirurgickému zákroku. Väčšiu časť leta som nemohol nič robiť. To mi rozhodne nepomohlo. Tvrdo som drel na tom, aby som sa dostal späť. Nakoniec to však nepomohlo, pretože som nehral dobre. Je to pre mňa sklamanie. Rozhodne som spoluhráčom príliš nepomohol, takže prevláda u mňa sklamanie."

Podľa ESPN sa neočakáva, že Blackhawks využijú možnosť na podpísanie ďalšej spolupráce s Handzušom. Napokon, podľa slovenského útočníka obe strany na túto tému spolu ani nediskutovali. "Ak sa do Chicaga nevrátim, aj tak bude samozrejme spomínať na tie najlepšie časy. Keď niekde vyhráte Stanleyho pohár, tak je to vždy výnimočné miesto pre vás. Aj mne zostane toto meste navždy v srdci. Partia najlepších hráčov, akých som mal kedy okolo seba vo svojej kariére. Myslím, že to výnimočná skupina hráčov. Užil som si veľa zábavy v sezóne minulej aj tej poslednej. Samozrejme teraz som sklamaný z toho, ako sa to skončilo," dodal Handzuš, ktorý odohral v NHL 1009 zápasov v základnej časti a ďalších 116 v play-off.

Chicago vypadlo vo finále play off Západnej konferencie na úkor Los Angeles Kings.