Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia NHL

Halák sa necíti ako na zimnej olympiáde, ale vraj počasie poteší

Jaroslav Halák v slovenskej svätyni Foto: TASR

Jaroslav Halák bol lídrom tímu už pred štyrmi rokmi vo Vancouveri, kde Slovákom len tesne ušli bronzové medaily a aj teraz by mal zastávať rovnakú úlohu.

Soči 10. februára (TASR) - Jaroslav Halák sa po prílete do Soči necítil, akoby bol na najväčšom sviatku zimných športov. Počasie ani prostredie v čiernomorskom stredisku nekorešpondovalo s jeho predstavami o ZOH, no na druhej strane mu more, palmy a teploty okolo 15 stupňov vôbec neprekážali.

"Nepôsobí to ako zimná olympiáda, pretože keď človek vystúpi z lietadla, tak ho prekvapí teplo. Ja si predstavujem zimnú olympiádu inak. No beriem aj toto, lebo takéto počasie je príjemné," povedal už po štvrtkovom tréningu.

V tréningovej hale ľadového paláca Boľšoj si spolu s ostatnými spoluhráčmi prvýkrát vyskúšal ľad. "Bolo to ťažké, ale prvý tréning je konečne za nami. Musíme sa vyspať a čo najskôr sa aklimatizovať. Potešil som sa, keď som videl chalanov, ale zatiaľ je únava väčšia, ako všetko ostatné," vyznal sa.

Halák bol lídrom tímu už pred štyrmi rokmi vo Vancouveri, kde Slovákom len tesne ušli bronzové medaily a aj teraz by mal zastávať rovnakú úlohu.

"Som na to pripravený, ale ešte sa do toho musím dostať. Rozhodne nepatríme medzi favoritov. Musíme ísť postupne a uvidíme, kam to dotiahneme. V podstate môžeme len prekvapiť," uviedol.

Slováci sa predstavia v ťažkej základnej skupine s USA, Slovinskom a domácim Ruskom, pričom tieto tri stretnutia odohrajú v priebehu štyroch dní. Halák je však na takúto náročnú porciu dobre zvyknutý. "Aj v NHL máme niekedy tri zápasy za štyri dni, takže to bude v podstate rovnaké. Nemal by to byť nejaký veľký problém."

Na olympijskom turnaji sa predstavia aj viacerí jeho spoluhráči zo St. Louis Blues. "Určite sa uvidíme v olympijskej dedine, či na obedoch a prehodíme zopár slov, no teraz sú to už moji súperi a nie spoluhráči," dodal.