Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia NHL

Detroit s Tatarom a Jurčom si zahrajú v play off

Ilustračná fotografia. Foto: TASR/AP

Boston vedený kapitánom Zdenom Chárom absolútne nezvládol dôležitý duel s Ottawou.

New York 9. apríla (TASR) - Hokejisti Detroitu Red Wings si 25-krát v rade zahrajú v play off NHL. Hoci vo svojom záverečnom zápase v základnej časti 2015/2016 prehrali na ľade New Yorku Rangers 2:3, tešili sa z postupu, lebo v paralelne hranom stretnutí konkurenčný Boston podľahol doma Ottawe hladko 1:6 a v tabuľke tak už nemôže Red Wings predstihnúť.

Z účasti vo vyraďovačke sa raduje aj duo útočníkov v službách "červených krídel" Tomáš Tatar a Tomáš Jurčo. Tatar odohral proti Rangers takmer 14 minút a pripísal si dve strely a mínusku, Jurčo sa do zostavy nezmestil. V útoku "jazdcov" dostal šancu ďalší slovenský hokejista Marek Hrivík, počas 18 minút vyslal na súperovu bránku dve strely a duel zakončil s plusovým bodom.

Boston vedený kapitánom Zdenom Chárom absolútne nezvládol dôležitý duel s Ottawou, najmä jeho druhú tretinu, v ktorej za stavu 1:0 inkasoval štyri góly a vo svojom záverečnom vystúpení v základnej časti schytal výprask 1:6. Detroit má isté tretie miesto v Atlantickej divízii a tým pádom aj miestenku v 1. kole play off, kde narazí na druhú Tampu Bay. Boston síce získal rovnaký počet bodov ako Red Wings (93), ale na konte má menej výhier v riadnom hracom čase a predĺžení (38 ku 39).

Stále však môže postúpiť ako držiteľ druhej voľnej karty na úkor Philadelphie, ktorá má ako deviaty tím Východnej konferencie aktuálne o bod menej ako Bruins (92), ale k dobru dva zápasy. Flyers v nich potrebujú vybojovať k postupovej istote dva body. Dosiahnuť ich mohli už v sobotu večer, keď ich čakal domáci súboj s rivalom z Pittsburghu. V prípade, že Boston nepostúpi do play off, bude Chára voľný pre potreby slovenskej reprezentácie na MS v Rusku.

NHL - výsledky:
Boston - Ottawa 1:6, New York Rangers - Detroit 3:2