Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia NHL

Pavel Dacjuk bude pre zranenie ramena chýbať Detroitu mesiac

Pavel Dacjuk Foto: TASR/AP

Dacjuk sa zranil v súboji s obrancom Penguins Robom Scuderim, ktorý ho tvrdo narazil na plexisklo.

Detroit 25. septembra (TASR) - Hokejisti Detroitu Red Wings sa budú musieť v úvode novej sezóny zámorskej NHL zaobísť bez svojej opory Pavla Dacjuka.

Ruský útočník utrpel v pondelkovom prípravnom stretnutí s Pittsburghom zranenie pravého ramena a čaká ho štvor- až päťtýždňová pauza.

Dacjuk sa zranil v súboji s obrancom Penguins Robom Scuderim, ktorý ho tvrdo narazil na plexisklo. Jeden z najkomplexnejších útočníkov súčasnosti dal v zápase gól a na ďalší prihral slovenskému spoluhráčovi Tomášovi Tatarovi, s ktorým mal podľa predbežných plánov vytvoriť v úvode ročníka útočnú dvojičku. Tridsaťšesťročný center pôvodne odhadoval, že zranenie nebude vážnejšie a oddýchne si od hokeja maximálne týždeň, no stredajšie vyšetrenie magnetickou rezonanciou odhalilo poškodenie ramena druhého stupňa, čo znamená minimálne mesačnú prestávku.

Je to už tretie vážnejšie zranenie Dacjuka za uplynulý rok. V minulej sezóne prišiel o sedem zápasov pre otras mozgu a o ďalších 30 pre zranenie kolena. Ani nadchádzajúcu sezónu neodohrá kompletnú.

"Odhadujeme, že sa bude liečiť približne štyri týždne. Pozitívnou správou je, že polovicu z pauzy absolvuje počas prípravného obdobia," povedal pre TSN generálny manažér "červených krídel" Ken Holland.