Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia NHL

Columbus poslal Daňa na farmu do Springfieldu, do tímu povolal Tyrella

Slovenský útočník Marko Daňo pred brankárom Buffala Jhonasom Enrothom Foto: TASR/AP

Ešte len 19-ročný Daňo odohral doposiaľ v NHL 8 stretnutí, v ktorých zaznamenal gól a asistenciu. Na ľade strávil v priemere takmer 12 minút na zápas a súperových brankárov ohrozil štrnásťkrát.

Columbus 8. novembra (TASR) - Vedenie tímu NHL Columbus Blue Jackets preradilo slovenského hokejistu Marka Daňa do farmárského mužstva Springfield Falcons v nižšej AHL. Namiesto neho si dres "modrokabátnikov" oblečie Dana Tyrell. V sobotu to oznámil prostredníctvom oficiálneho webu generálny manažér Columbusu Jarmo Kekalainen.

Ešte len 19-ročný Daňo odohral doposiaľ v NHL 8 stretnutí, v ktorých zaznamenal gól a asistenciu. Na ľade strávil v priemere takmer 12 minút na zápas a súperových brankárov ohrozil celkovo štrnásťkrát. Jeho 'ice time' sa v posledných zápasoch oproti začiatku sezóny výrazne znížil a po dvoch mínuskách v štatistikách z posledných troch duelov sa vedenie klubu rozhodlo pre zmenu.

Na Daňove miesto povolalo 25-ročného Tyrella, ktorý si v drese Springfieldu v AHL pripísal v siedmich dueloch deväť bodov za päť gólov a štyri asistencii. Hráčom Blue Jackets sa stal pritom len v marci tohto roka, keď prišiel v rámci výmeny z Tampy Bay. V profilige má doposiaľ na svojom konte celkovo 78 stretnutí, v ktorých zaznamenal 15 kanadských bodov (6+9).

"Potrebujem viac hrať. Toto je cesta ako sa môžem zlepšiť, je to správna voľba, oceňujem to, že som tu v Springfielde. Musím naďalej makať," uviedol na svojom oficiálnom facebookovom profile Daňo.