Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia NHL

Chicago je do konca základnej časti bez kapitána Toewsa

Hokejista Chicaga Jonathan Toews (uprostred), hráč Caroliny Slovák Andrej Sekera (vpravo) a brankár Caroliny Anton Chudobin v zápase zámorskej hokejovej NHL Chicago Blackhawks - Carolina Panthers v Chicagu 21. marca 2014. Foto: TASR/AP

Chicagu patrí v tabuľke Západnej konferencie piate miesto už s istou účasťou v play off.

Chicago 2. apríla (TASR) - Hokejisti Chicaga Blackhawks sa do záveru základnej časti NHL budú musieť zaobísť bez svojho kapitána Jonathana Toewsa.

Kanadský reprezentant v nedeľňajšom zápase s Pittsburghom utrpel po zákroku obrancu Brooksa Orpika bližšie nešpecifikované zranenie v hornej časti tela. Spoluhráč Slovákov Mariána Hossu a Michala Handzuša tak vynechá zvyšných šesť duelov, ktoré čakajú na "čiernych jastrabov" do konca základnej časti.

"Do začiatku play off by mal byť v poriadku," povedal chicagský tréner Joel Quenneville pre webovú stránku kanadskej televízie TSN. Elitný center sa na listine zranených pripojí k útočníkovi Patrickovi Kaneovi, ktorý laboruje so zranením nohy. Toews je tretím najproduktívnejším hráčom Blackhawks, keď v 76 dueloch aktuálnej sezóny zaznamenal 28 gólov a 40 asistencií.

Chicagu patrí v tabuľke Západnej konferencie piate miesto už s istou účasťou v play off.