Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia

Žilinčania prehrali na domácom ľade so Zvolenom 3:5

Na snímke hráč hostí Michal Chovan prekonáva domáceho brankára Mareka Laca Foto: TASR/Pavol Ďurčo

Zvolen tak ani v jedenástom zápase premožiteľa nenašiel.

Žilina 14. októbra (TASR) - Zápas medzi posledným a prvým tímom tabuľky začal aktívnejšie líder zo Zvolena. Strelecké pokusy Lukáša Juríka, Huňadyho i Síkelu ešte Laco kryl, ale na Chovanovo zakončenie po milimetrovej prihrávke Juraška už nemal nárok. Žilinčania kontrovali o 112 sekúnd neskôr, keď Krajči našiel Laža a ten nemal problém zasunúť puk do odkrytej Šimkovej brány. Po tomto góle sa tempo hry ustálilo a diváci výraznejšiu šancu nevideli. Domáci pozorne bránili a súpera nepustili do väčšieho tlaku ani pri dvoch početných výhodách.

Začiatok prostredného dejstva zvládli lepšie vlci. Po chybe zvolenskej obrany unikol Škoda a aj s pomocou šťastia pretlačil puk za Šimkov chrbát. Hostia odpovedali hneď v nasledujúcej presilovke, ale rozhodca pre postavenie hráča v bránkovisku gól neuznal. V polovici duelu domáci obrancovia trestuhodne prepadli a Škvaridlo vo vlastnom oslabení vyrovnal. Žilinčania potom zvýšili obrátky, Šimko však vynikajúco zasiahol pri dobrých možnostiach Krajčiho i Važana. Čo nevyšlo im, vyšlo opäť Škvaridlovi, ktorý 45 sekúnd pred sirénou prestrelil Laca delovkou z pravého kruhu.

Tempo hry v záverečnej časti diktovali domáci, hráči spod Pustého hradu sa sústredili hlavne na hru zo zabezpečenej obrany podporenú kvalitným výkonom brankára Šimka. Ten najskôr zlikvidoval bekhendové zakončenie Vargu i príležitosť Krajčiho, ale v 47. minúte už lovil puk zo svojej siete. Vo vlastnom oslabení unikol Važan, kľučkou si ho položil na ľad a pohodlne zasunul puk do siete. Keď sa už zdalo, že by sa stretnutie mohlo preniesť do predĺženia, Zvolenčania nemilosrdne udreli. 220 sekúnd pred sirénou efektne tečoval Hraškovu strelu do siete Michal Chovan a v záverečnej power-play pečatil výsledok do prázdnej brány Lukáš Jurík. Zvolen tak ani v jedenástom zápase premožiteľa nenašiel.


MsHK DOXXbet Žilina - HKm Zvolen 3:5 (1:1, 1:2, 1:2)



Góly: 10. Lažo, 22. Škoda, 47. Važan - 8. Chovan, 31. Škvaridlo, 40. Škvaridlo, 57. Chovan, 60. L. Jurík. Rozhodovali: Orolin - Smerek, Smrek, vylúčení: 10:9 na 2 min, navyše: Lažo, Dlouhý, Kokavec 10 min za nešportové správanie - Mucha, Ťavoda 10 min za nešportové správanie, presilovky: 0:0, oslabenia: 1:1, 1030 divákov

Hlasy trénerov:

Ladislav Spišiak, tréner Žiliny: "Keď si niekto pozrie štatistiku trestných minút, bude vedieť, čo sa tu dialo. Inak sa jednalo o štandardné stretnutie. Keby sa nám za stavu 2:1 podarilo streliť tretí gól, možno by to bolo o inom. Celkovo sa však hral obojstranne dobrý hokej. Ak budeme hrať takto aj naďalej, budeme bodovať. Dnes nám však chýbal kúsok šťastia."

Peter Mikula, tréner Zvolena: "Dnes to bol ťažký a nervózny zápas s veľa vylúčeniami. Na môj vkus bolo najmä tých desaťminútových trestov príliš. Môjmu mužstvu síce chýbala súhra a ľahkosť, ale chlapci mali srdce na správnom mieste."