Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia

Žena žiadala o úver na falošné doklady, zadržali ju priamo v banke

Ilustračné foto Foto: TASR/Henrich Mišovič

Dnes už obvinená 39-ročná Andrea z Partizánskeho sa v pobočke VÚB banky na Šintavskej ulici v Bratislave pri žiadosti o úver preukázala občianskym a vodičským preukazom.

Bratislava 29. júna (TASR) - V rukách polície skončila podvodníčka, ktorá žiadala o poskytnutie bankovej pôžičky na falošné doklady. Požadovala pritom úver vo výške 24.000 eur.

Dnes už obvinená 39-ročná Andrea z Partizánskeho sa v pobočke VÚB banky na Šintavskej ulici v Bratislave pri žiadosti o úver preukázala občianskym a vodičským preukazom. "Žena predložila aj potvrdenie od zamestnávateľa a výpisy z bankového účtu. V rámci štandardného preverovania pracovníci banky zistili, že všetky predložené doklady sú falošné a o pokuse spáchať úverový podvod preto informovali políciu," uviedol pre TASR zdroj z banky.

"Polícia následne po dohodnutej akcii podozrivú priamo v pobočke banky zadržala," dodala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Petra Hrášková.

Zadržanú obvinil policajný vyšetrovateľ zo zločinu úverového podvodu v štádiu pokusu a spracoval návrh na vzatie obvinenej do väzby. Páchateľke, ktorá je v súčasnosti v cele policajného zaistenia, hrozí v prípade preukázania viny trest odňatia slobody vo výške tri až 10 rokov.