Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia

Vyššie dane ohrozia atraktivitu SR pre investorov, varujú obchodníci

Ilustračné foto Foto: TASR/Michal Svítok

"Slovensko súčasne trpí nedostatkom kvalifikovaných odborníkov. Následky sa prejavia pri ďalších investíciách do existujúcich firiem a príchode nových," konštatoval Vladimír Slezák.

Bratislava 29. júna (TASR) - Nastávajúce zvyšovanie daní by podľa prezidenta Slovensko-nemeckej obchodnej a priemyselnej komory (SNOPK) Vladimíra Slezáka značne ohrozilo atraktivitu hospodárskeho priestoru Slovenska pre investorov.

"Slovensko súčasne trpí nedostatkom kvalifikovaných odborníkov. Následky sa prejavia pri ďalších investíciách do existujúcich firiem a príchode nových," konštatoval na štvrtkovom (28.6.) riadnom valnom zhromaždení komory Slezák.

Prezident SNOPK zároveň obhajoval reformu vo vzdelávaní a lepší boj proti korupcii. "Ten predstavuje potenciál vyše 3 miliárd eur. Slovensko samotné, s polovicou týchto prostriedkov, by mohlo vykryť svoju finančnú medzeru," uzavrel Slezák.

SNOPK bola založená v roku 2005 v Bratislave a je fórom nemeckých a slovenských podnikov. Komora zastupuje záujmy 340 členských firiem, ktoré na Slovensku zamestnávajú 75.000 pracovníkov a dosahujú obrat v hodnote 13 miliárd eur.