Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia

Ak sa spojí pravica, na predsedníčku TSK bude kandidovať R. Kaščáková

V prípade, že sa pravica nezjednotí na mojej nominácii, kandidovať nebudem," uviedla Kaščáková.

Trenčín 25. júla (TASR) – Bývalá viceprimátorka Trenčína za stranu SaS Renáta Kaščáková bude kandidovať na post predsedníčky Trenčianskeho samosprávneho kraja. Podmienkou je, že ju podporia všetky pravicové strany.

"Predbežne ma neoficiálne oslovili niektorí zástupcovia pravicových strán, aby som v nadchádzajúcich voľbách do Trenčianskeho samosprávneho kraja kandidovala s ich podporou na post županky. Po zrelej úvahe som dospela k rozhodnutiu, že túto výzvu prijmem výlučne za predpokladu, že sa pravicové strany pri podpore mojej kandidatúry spoja. V prípade, že sa pravica nezjednotí na mojej nominácii, kandidovať nebudem," uviedla Kaščáková s tým, že so svojím stanoviskom oboznámila krajských zástupcov a centrály pravicových subjektov.

Renáta Kaščáková je absolventkou Filozofickej fakulty Univerzity Komenského v Bratislave, odbor prekladateľstvo-tlmočníctvo (anglický a taliansky jazyk). Od roku 2003 pôsobí na Mestskom úrade v Trenčíne, kde sa podieľala na vzniku klientskeho centra, koordinovala projekt kandidatúry mesta Trenčín na titul Európske hlavné mesto kultúry 2013 a riadila Kultúrno-informačné centrum. Po komunálnych voľbách v roku 2010 sa stala mestskou poslankyňou a pôsobila ako zástupkyňa primátora Richarda Rybníčka. V roku 2012 sa po viacnásobných politických útokoch zo strany mestských poslancov vzdala funkcie i poslaneckého mandátu a prijala pozíciu koordinátorky nadregionálneho projektu rozvoja mesta Trenčín si Ty, ktorý iniciovala. Má tri deti a od narodenia žije v Trenčíne.