Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia

Taliban počas ramadánu nasypal policajtom drogy do jedla a uniesol ich

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Prestávka v pôste počas ramadánu, keď je možné konzumovať jedlo, trvá od západu slnka do úsvitu.

Kábul 25. júla (TASR) - Taliban v južnom Afganistane uniesol 12 miestnych policajtov z odľahlej dediny, najprv im však dal do jedla drogy. Informoval o tom dnes vysokopostavený policajný predstaviteľ, ktorého citovala tlačová agentúra DPA.

Štyria povstalci z Talibanu využili v stredu večer prestávku v pôste počas posvätného mesiaca ramadán a prezlečení za hostí prišli na policajné stanovište v okrese Šáh Džawí v juhoafganskej provincii Zábul. Do jedla policajtov však nasypali drogy.

Prestávka v pôste počas ramadánu, keď je možné konzumovať jedlo, trvá od západu slnka do úsvitu.

"Bojovníci Talibanu boli pozvaní na večeru na policajné stanovište, ale po priotrávení jedla policajtov vzali všetkých 12 príslušníkov a odviedli ich na neznáme miesto," uviedol policajný šéf provincie.

Nie je známe, v akom stave sú obete únosu. Miestnu políciu tvorí domobrana obyvateľov, ktorí sú ochotní bojovať proti povstalcom v odľahlých oblastiach Afganistanu, kde majú vládni vojaci horší prístup.

Dnes sa stali aj ďalšie incidenty. Agent tajnej služby a policajt zahynuli v severoafganskej provincii Kundúz pri prestrelke s podozrivými povstalcami a pri inom, bombovom útoku prišiel o život predstaviteľ provincie.