Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia

Talentovaní študenti môžu získať zahraničný grant do výšky 5

"Vlani bol grant Študenti do sveta mimoriadne úspešný," uviedla pre TASR Marína Smolková zo spomínanej banky.

Bratislava 15. marca (TASR) – V rámci podporného programu Študenti do sveta môžu talentovaní slovenskí vysokoškoláci získať nové skúsenosti a doplniť si vzdelanie na popredných zahraničných univerzitách. Žiadosti o grant treba zaslať do 30. apríla poštou na adresu Nadácia Tatra banky, P.O. Box 168, 810 00 Bratislava alebo osobne doniesť do Centra pre filantropiu na Kozej 11 v Bratislave.

Jeden projekt môže byť podporený do výšky 5000 eur na pokrytie časti nákladov spojených so študijnými pobytmi, letnými školami, stážami a výskumnými pobytmi na niektorej z renomovaných univerzít v zahraničí. Tam získajú skúsenosti, ktoré uplatnia na Slovensku. Nadácia vyčlenila pre piaty rok programu 60.000 eur.

"Vlani bol grant Študenti do sveta mimoriadne úspešný," uviedla pre TASR Marína Smolková zo spomínanej banky.

Vo štvrtom ročníku organizátori prijali 117 žiadostí, z nich vybrali 26 projektov v celkovej sume 59.137 eur. V súlade s cieľom podporiť tých najlepších bol podmienkou na udelenie grantu študijný priemer do 1,8 za predchádzajúci rok štúdia. Až 21 z vybraných študentov malo priemer lepší ako 1,2. Medzi podporenými prevažovali projekty z oblasti ekonómie, manažmentu, práva a IT, úspešní boli aj študenti umenia, prírodovedných odborov či technických smerov. Vďaka štipendiám 16 mladých ľudí získalo vzdelávacie pobyty v európskych krajinách, ôsmi v USA, po jednom v Kanade a Japonsku.