Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia

Skaličania zvíťazili nad ŠHK Piešťany 3:2 po samostnatných nájazdoch

Ilustračná snímka Foto: TASR/Pavol Ďurčo

Rozhodujúci nájazd premenil domáci Preisinger.

Skalica 14. októbra (TASR) - Domáci nastúpili proti Piešťanom len s tromi päťkami. Úvod zápasu priniesol obojstranne útočný hokej, ale bez gólových príležitostí. Až v 8. minúte sa ocitol po prihrávke Školiaka v dobrej šanci pred Tomekom Kutálek, ale k zakončeniu sa nedostal. O minútu na to Kudrna len "vyprášil" betóny piešťanského gólmana. Hostia pohrozili v 11. minúte, ale brankár Trenčan so šťastím zachránil. V druhej desaťminútovke prvej tretiny si hostia vynútili miernu prevahu a vo zvýšenej miere zamestnávali domácu obranu. V dobrej šanci neuspel v 16. minúte Mertel. Zo skalickej strany sa v sľubných príležitostiach ocitli Konečný a Jankovič, ale brankár Tomek bol pozorný. Hostia mali potom príležitosť na otvorenie skóre zápasu pri vylúčení Juríka, ale v presilovke okrem strely Filipa nič nevymysleli. Minútu pred koncom prvej časti hry mohol skórovať Konečný, ale po bekhende Višňovského neumiestnil puk do odkrytej časti piešťanskej bránky.

V úvode druhej tretiny unikol Školiak ale trafil len masku gólmana hostí. Piešťanci potom nevyužili chybu domáceho Višňovského, ale v 23. minúte po zaváhaní skalickej obrany po Haringovej prihrávke otvoril skóre zápasu Chylo. Skaličania sa tešili v 31. minúte, keď Vyrúbalík prestreli brankára Tomeka a vyrovnal na 1:1. V 35. sa Záhoráci dostali do vedenia, keď Kudrna blafákom prekonal Tomeka. Hostia potom nevyužili presilovku pri vylúčení Jankoviča. Domáci mohli v závere druhej tretiny zvýšiť na dvojgólový rozdiel, ale Školiak s Kutálkom neuspeli.

Na začiatku tretej tretiny mal dobrú šancu Saliji, ale brankár Trenčan bol na mieste. Následne ani Stupka nemal presnú mušku, keď v dobrej pozícii prestrelil domácu bránku. Hostia si v tretej tretine vytvorili tlak, ale domáca obrana odolávala. Po ojedinelom protiútoku Skalice Višňovský trafil žŕdku piešťanskej bránky. V 47. minúte sa hosťom podarilo vyrovnať, Jaborník spoza brány prihral priamo Stupkovi, ktorý našiel Mertela a ten bez problémov poslal puk do prázdnej skalickej bránky. V 54. minúte pekne prenikol pred Tomeka Preisinger, ale skóre sa už nezmenilo. V predĺžení mali viac z hry domáci, ale ich strely zlikvidoval pozorný Tomek. Hostia mohli tesne pred koncom predĺženia strhnúť víťazstvo na svoju stranu, ale chybu Školiaka nevyužil Chylo. O víťazovi zápasu priemernej úrovne tak museli rozhodnúť samostatné nájazdy, v ktorých za domácich rozhodujúci premenil Preisinger.


HK 36 Skalica - ŠHK 37 Piešťany 3:2 (0:0, 2:1, 0:1 - 0:0) - po samostatných nájazdoch



Góly: 31. Vyrúbalík, 35. Kudrna, rozhodujúci nájazd Preisinger - 23. Chylo, 47. Mertel. Rozhodovali: Baluška, Bachúrik - P. Šefčík, Výleta, vylúčení: 3:2, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0. 1876 divákov.



Svatopluk Kosík, asistent trénera Skalice: "Chceli sme uhrať tri body, ale v situácii, keď nám chýbalo sedem hráčov základnej zostavy, sú dobré aj dva. Treba poďakovať chlapcom za bojovnosť a aj za to, že zvládli hru na tri päťky. Škoda, že v každom zápase sa dopustíme hrubých individuálnych chýb, ktoré súper využije. A naopak, naše šance, ktoré si horko-ťažko vypracujeme, a nie je ich málo, zostávajú nevyužité."

Roman Sýkora, asistent trénera Piešťan: "Vedeli sme, že Skalica je na domácom ľade nepríjemný súper a bude sa chcieť rehabilitovať za výsledok u nás v 2. kole. Myslím si, že zo začiatku sa hral vyrovnaný hokej, aj keď bez gólov, no pre diváka zaujímavý. V druhej tretine sa nám podarilo skórovať, ale potom sme sa uspokojili, súper skóre otočil a my sme do tretej tretiny išli s tým, že nemáme čo stratiť. Naša aktívna hra sa vyplatila, vyrovnali sme. V predĺžení boli o niečo lepší domáci a nájazdy to je už lotéria. Bod je pre nás cenný."