Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia

Polícia v Bratislave tento rok prijala 3 podnety, kde ohrozovali deti

Vo väčšine prípadov išlo o situácie, keď sa neznáme osoby pokúšali s deťmi nadviazať kontakt rôznou formou.

Bratislava 15. marca (TASR) - Bratislavská polícia prijala v priebehu tohto roka tri oznámenia a podnety, ktoré sa týkali podozrení z protiprávneho konania a obeťami či ohrozenými mali byť práve deti. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva (KR) Policajného zboru (PZ) v Bratislave Petra Hrášková.

Vo väčšine prípadov išlo o situácie, keď sa neznáme osoby pokúšali s deťmi nadviazať kontakt rôznou formou," priblížila. Toto správanie vyvolalo u detí obavu, s ktorou sa zverili väčšinou rodičom alebo iným osobám, ktorým dôverujú.

"Všetkými týmito podnetmi a oznámeniami sa polícia zaoberá," dodala Hrášková. Vzhľadom na to, že ide o maloletých a mladistvých, polícia nebude podľa jej slov poskytovať k jednotlivým prípadom žiadne informácie.

Pravidelnou preventívnou činnosťou sa však policajti snažia zvyšovať vedomostnú úroveň detí v oblasti bezpečnosti, zvyšovať ich sociálne a právne vedomie a znižovať počet maloletých ako obetí trestnej činnosti.

"Je nevyhnutné, aby nám pri tejto činnosti pomáhali aj rodičia, ktorí svoje deti naučia niekoľko pravidiel, ako sa správať v situáciách, keď sa cítia v ohrození," vysvetlila Hrášková. Deti musia byť opatrné a nedôverovať cudzím ľuďom. "Nie je však vhodné ich vystrašiť do takej miery, že budú ako nebezpečné vyhodnocovať aj bežné životné situácie," doplnila.