Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 10. máj 2024Meniny má Viktória
< sekcia

Pohrebné vozy s mŕtvymi z Chorvátska sa vydali na cestu do Česka

Dejisko havárie českého autobusu pri chorvátskom Gospici 23.júna 2012. Osem ľudí prišlo dnes ráno o život pri havárii českého autobusu na diaľnici zo Záhrebu do Splitu v strednom Chorvátsku. Chorvátsky server Novi list s odvolaním sa na záchranárov uviedol, že všetky obete sú Česi. Foto: TASR/AP

Pri havárii českého autobusu v Chorvátsku zahynulo v sobotu osem z 51 cestujúcich. Cestovali na Makarskú riviéru s cestovnou kanceláriou Atlas Adria.

Praha/Karlovac 29. júna (TASR) - Z chorvátskeho mesta Karlovac vyrazilo dnes na cestu domov do vlasti päť pohrebných vozov z Českej republiky a Slovenska s telesnými ostatkami ôsmich obetí sobotňajšej dopravnej nehody českého zájazdového autobusu. Oznámil to chorvátsky spravodajský server 24sata.hr.

Pitva podľa neho vylúčila, že by bol vodič dostal za volantom infarkt. Príčinou úmrtia všetkých ôsmich ľudí boli zranenia, ktoré utrpeli pri havárii autobusu. V Karlovci tak zostal už iba vrak autobusu.



Zranené české turistky, ktoré ešte zostali v chorvátskych nemocniciach, prevezie v sobotu do vlasti český armádny letecký špeciál. Najskôr pristane v Zadare a potom v hlavnom meste Záhrebe, informoval server Novinky.cz.


Pri havárii českého autobusu v Chorvátsku zahynulo v sobotu osem z 51 cestujúcich. Cestovali na Makarskú riviéru s cestovnou kanceláriou Atlas Adria.