Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia

Podujatie v košickom Mestskom parku spropaguje lesy a prácu lesníkov

Ilustračná snímka Foto: TASR/Milan Kapusta

Program bude zahŕňať aj sprievodné ukážky kynológov, sokoliarov či poľovníckych trubačov, ako aj hudobné vystúpenia.

Košice 27. mája (TASR) – Priblíženie lesníckej práce a zaujímavosti slovenských lesov ponúkne Regionálny lesnícky deň, ktorý sa v košickom Mestskom parku uskutoční v utorok 29. mája. Program bude zahŕňať aj sprievodné ukážky kynológov, sokoliarov či poľovníckych trubačov, ako aj hudobné vystúpenia.

Podujatie pre školskú mládež bude prebiehať od 9.00 do 12.00 h a následne pre širokú verejnosť od 14.00 do 18.00 h. Organizátormi sú Lesy Slovenskej republiky a Mestské lesy Košice.

"Aktivity budú pozostávať z lesnej pedagogiky, to znamená náučného aj zábavného charakteru, po obedňajšej prestávke bude celý personál lesných pedagógov a lesníkov k dispozícii verejnosti na diskusiu," uviedol pre TASR ekonomický námestník Mestských lesov Košice Miroslav Tököly.

V rámci programu vystúpia napríklad Šugovskí lesničiari s ukážkami poľovníckych signálov a sokoliari sv. Bavona zo Štiavnických baní, združenie Castellum Casovia predvedie ukážky lukostreľby a členovia Slovenského Červeného kríža oboznámia o poskytovaní prvej pomoci v lese. V hudobnom altánku sú naplánované od 16.30 h vystúpenia ľudovej hudby Milana Rendoša a cimbalovej kapely Silband – Silvayovci.