Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia

Oceliari vykorčuľovali na ľad, hernú prípravu začnú v Česku

A-mužstvo HC Košice začalo 25. júla 2013 predsúťažné obdobie na ľade Steel Arény v Košiciach. Na snímke prvý tréning na ľade, vpravo tréner Anton Tomko. Foto: TASR/František Iván

V kabíne HC Košice nechýbali pred úvodným tréningom posledné posily, útočníci Matej Češík, Rastislav Konečný, Tomáš Hrnka, Peter Sojčík a navrátilci Jiří Bicek a Peter Bartoš.

Košice 25. júla (TASR) - Hokejisti HC Košice vo štvrtok odštartovali druhú fázu letnej prípravu na nový ročník 2013/2014 Tipsport extraligy. Hlavnému trénerovi Antonovi Tomkovi chýbal iba obranca Michal Novák, doliečujúci si zranenie.

"Vo štvrtok i v piatok trénujeme na ľade jednofázovo a od pondelka budeme trénovať dvojfázovo. Nabehneme teda na systém, ktorý funguje v predsúťažnom období," uviedol pre TASR Tomko, ktorý aj počas dovolenky pracoval na svojej kondícii: "Bol som na Slovensku, navštívil som niektoré zákulisia na východe republiky, kde som ešte nebol. Posledný týždeň som strávil v Tatrách s rodinou, takže som si trošku oddýchol a na túrach som fyzicky pracoval. Bolo to príjemné."

V kabíne HC Košice nechýbali pred úvodným tréningom posledné posily, útočníci Matej Češík, Rastislav Konečný, Tomáš Hrnka, Peter Sojčík a navrátilci Jiří Bicek a Peter Bartoš. "Príprava na suchu bola veľmi dobrá. Je to ťažká robota a myslím si, že sme pracovali dobre. Teraz nás čaká ďalší stupienok, krok dopredu a musíme sa dobre pripraviť na začiatok sezóny. Momentálne očakávam od mladých hráčov drinu, aby ukázali, že sem patria. Každý jeden musí drieť, vytvoriť dobrú partiu a poriadne sa pripraviť," konštatoval Bartoš.



Doterajšiu prípravu "oceliarov" si pochvaľoval i skúsený obranca Martin Štrbák, ktorý v posledných dňoch okúsil ľad v košickej Crow aréne. "Povedal by som, že príprava na suchu bola pestrá a rovnako kvalitná ako po iné roky. Myslím si, že po kondičnej stránke sme pripravení dobre. Budeme mať skúsený tím a každý sa bude podieľať na výsledkoch. Každý vie, čo má robiť. Tešíme sa na ľad, ktorý nám chýbal," dodal pre TASR Štrbák.

Vicemajstri z Košíc odštartujú sériu prípravných stretnutí 6. augusta na ľade českého extraligistu z Třinca, hernú prípravu by mali ukončiť 10. septembra na ľade slovenského tímu HKM Zvolen.



káder HC Košice počas 2. fázy prípravy:

brankári: Alexandr Hylák, Dominik Riečický

obrancovia: Juraj Cebák, Erik Černák, Radek Deyl, Martin Chovan, Marek Kolba, Miroslav Macejko, Michal Novák, Michal Šeda, Martin Štrbák, Milan Takáč

útočníci: Peter Bartoš, Jiří Bicek, Peter Boltun, Matej Češík, Matúš Chovan, Richard Jenčík, Oliver Jokeľ, Matej Hinďoš, Tomáš Hrnka, Rastislav Konečný, Ondrej Gmitter, Tomáš Marcinko, Matúš Matis, Dušan Pašek, Marek Slovák, Peter Sojčík, Gabriel Spilar




Program prípravných zápasov:

6. augusta: HC Oceláři Třinec (ČR) – HC Košice /17.00/

7. augusta: HC Vítkovice Steel (ČR) – HC Košice /17.00/

8. augusta: HC Oceláři Třinec (ČR) – HC Košice /17.00/

15. - 18. augusta Rona Cup 2013 v Trenčíne:

HC Košice - SR 20 /16.00/

HC Košice - PSG Zlín (ČR) /13.00/

HC Košice - HC Verva Litvínov (ČR) /13.00/

Tatranský pohár 22. - 25. augusta (Poprad): rozpis zápasov ešte nie je známy

30. augusta: HC Košice - Sheffield Steelers (Ang.)

5. septembra: HC Košice - HKM Zvolen

10. septembra: HKM Zvolen – HC Košice