Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia

Neapol chce bojovať Lige majstrov aj o rok, vyznal sa Hamšík

Marek Hamšík Foto: TASR/AP

"Sme smutní z vypadnutia. Ukázali sme však dobrý výkon. Hralo sa hore–dole, šance boli na obidvoch stranách. Kým domáci premenili až štyri, my iba jednu," uviedol pre svoju internetovú stránku Hamšík.

Neapol 15. marca (TASR) - Smútok zavládol v Neapole po vyradení SSC v osemfinále futbalovej ligy majstrov 2011/2012 londýnskou Chelsea. Kapitán slovenskej reprezentácie a stredopoliar Neapola Marek Hamšík odohral v stredajšom súboji, ktorý na Stamford Bridge vyhrali domáci 4:1 po predĺžení, 106 minút.

Po dráme neskrýval 24-ročný banskobystrický rodák sklamanie. "Sme smutní z vypadnutia. Ukázali sme však dobrý výkon. Hralo sa hore–dole, šance boli na obidvoch stranách. Kým domáci premenili až štyri, my iba jednu," uviedol pre svoju internetovú stránku Hamšík, podľa ktorého o osude zápasu rozhodli štandardné situácie "The Blues". "Neubránili sme domácich hráčov. A navyše sme nič nevyťažili z tých časti duelu, v ktorých sme mali navrch. Napríklad náš dobrý vstup do zápasu, alebo fázu stretnutia za stavu 1:2. Mali sme gólové šance, ale nevyužili sme ich," povedal Hamšík a dodal: "Celkovo si myslím, že s našim prvým účinkovaním v Lige majstrov môžeme byť spokojní. Nesklamali sme ani herne a ani výsledkovo. A keby sme mali trošku športového šťastia, mohli sme ísť ďalej. Táto súťaž nám zachutila, radi by sme ju zahrali aj budúci rok. Máme skvelé mužstvo, ktoré je prísľubom aj do budúcna."

Neapol sa počas celého účinkovanie v prestížnej súťaži mohol spoľahnúť na výborných fanúšikov. "Ďakujeme našim priaznivcom za podporu! Bolo výborné ich počuť aj v Londýne. Okrem neapolských som si v hľadisku všimol aj slovenské zástavy. Bol to skvelý pohľad. Teraz nás čaká ťažký týždeň. Najprv v lige hráme v Udine šesťbodový zápas a potom privítame v odvetnom semifinálovom stretnutí Talianskeho pohára Sienu. Radi by sme postúpili do finále národného pohára," uzavrel Hamšík.