Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia

Vydreté víťazstvo: Zverev zdolal v Londýne Čiliča v dvoch tajbrejkoch

Nemecký tenista Alexander Zverev. Foto: TASR/AP

V prvom sete Nemec stratil podanie už v druhej hre, vzal si ho však späť čistou hrou v deviatom geme, keď jeho súper podával na víťazstvo v sete.

Londýn 12. novembra (TASR) - V úvodnom pondelňajšom zápase ATP Turnaja majstrov v Londýne vyhral v skupine Gustava Kuertena tretí nasadený Nemec Alexander Zverev nad päťkou podujatia Marinom Čiličom z Chorvátska v dvoch tajbrejkoch 7:6 (5) a 7:6 (1). Zápas trval 2:09 hod. Vo večernom súboji skupiny zdolal najvyššie nasadený Srb Novak Djokovič Američana Johna Isnera 6:4, 6:3.

V prvom sete Nemec stratil podanie už v druhej hre, vzal si ho však späť čistou hrou v deviatom geme, keď jeho súper podával na víťazstvo v sete. Rozhodnúť musel až tajbrejk, v ktorom uspel 21-ročný Zverev. V druhom sete si hráči držali podanie až do siedmej hry, v nej využil brejkbal 30-ročný Chorvát. Jeho súpera to ale nezaskočilo a vzápätí odpovedal rovnako a vyrovnal na 4:4. V desiatej hre na podaní sa Čiličovi servisom na téčko podarilo odvrátiť mečbal súpera a potom vyrovnal na 5:5, resp. aj na 6:6 a opäť sa išlo do tajbrejku. V ňom si Zverev po troch minibrejkoch vypracoval vedenie 6:1 a premenil hneď nasledujúci mečbal.

Obaja hráči si zahrali vo vzájomnom otváracom zápase v Londýne druhý rok za sebou, oba súboje vyhral Zverev. Čilič má pri štvrtej účasti slabučkú bilanciu 1 výhra a 9 prehier. Obaja protagonisti robili mnoho chýb, Zverev mal bilanciu 32 nevynútených chýb, Čilič až 46. "Bolo to na 100 percent vydreté víťazstvo. Som rád, že som napokon uspel, lebo takýto turnaj nechcete začať prehrou," citovala Zvereva agentúra DPA.

Djokovič sa hneď v úvodnom geme súboja s Isnerom dostal k brejkbalu. Nevyužil ho, za stavu 2:2 však vďaka kvalitným returnom prelomil podanie súpera a v ďalšom priebehu prvého setu mu stačilo držať si servis. Zverenec slovenského trénera Mariána Vajdu hral koncentrovane, robil menej nevynútených chýb ako Američan, bol trpezlivejší vo výmenách. O osude druhého dejstva rozhodol Djokovičov brejk za stavu 3:3. Srb počas celého zápasu skvele servoval a Isnera nepustil ani k jedinému brejkbalu.

"Nole" si už pred vstupom do turnaja zabezpečil post koncoročnej svetovej jednotky. "Nemyslím si, že to bol hlavný dôvod, prečo som v zápase s Isnerom tak dominoval. Bolo to skôr o tom, že som sa na súpera veľmi dobre pripravil a na kurte som robil tie správne veci. Človek sa však cíti uvoľnenejšie a nehrá pod takým tlakom, ak vie, že zakončí rok na vrchole svetového rebríčka," povedal Djokovič pre oficiálnu stránku ATP.

ATP Turnaj majstrov 2018:


skupina Gustava Kuertena

Novak Djokovič (1-Srb.) - John Isner (8-USA) 6:4, 6:3
Alexander Zverev (3-Nem.) - Marin Čilič (5-Chor.) 7:6 (5), 7:6 (1)