Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia

MHC Mountfield zvíťazil nad Duklou Trenčín 4:3

MHC Mountfield, ilustračné foto Foto: TASR/Martin Baumann

Rozhodujúci gól v zápase 11. kola Tipsport extraligy strelil domáci Markovič.

Martin 14. októbra (TASR) - Súboj začali lepšie domáci, ale úvodná tretina sa oveľa lepšie vydarila hosťom. Kristína ohrozili v 2. minúte Hollý a vo 4. Petruška. Martin potom nezužitkoval presilovku 5 proti 3, zato hostia boli úspešní z prvej takejto výhody, keď Bokroš v 10. minúte trafil pravý vinkel Šúrekovej bránky. Dukla viedla v 13. minúte už 2:0, keď po perfektnej akcii trafil Sojčík. Domácim nepomohol ani oddychový čas a v 18. minúte prehrávali už o tri góly, keď Dukla využila aj druhú presilovku, strelcom bol Vaškovič. Domáceho brankára Šúreka potom nahradil Volentier. Až v 20. minúte sa tešili aj domáci, keď z presilovky trafil Petruška - 1:3.

V druhej časti sa hralo dlho v réžii martinských hokejistov, ale Mikušovič a dvakrát Dírer stroskotali na gólmanovi Kristínovi. Markovič v 31. minúte po individuálnej akcii prestrelil. Na opačnej strane výborne zasiahol Volentier po strelách Gašparoviča a Sojčíka. Dukla sa ubránila vďaka Kristínovi aj v 35. minúte, keď ho neprekonal zblízka opäť Dírer. Dukle sa opatrná hra na udržanie dvojgólového náskoku v tretej tretine nevyplatila. Príkladne bojujúci domáci znížili v 46. minúte, keď sa individuálne presadil Mikušovič. V 50. minúte po strele Novotného vyrovnal blafákom Beran a zápas nakoniec otočil v 58. minúte Markovič. Hosťom už nepomohla ani 55-sekundová hra bez brankára a tak sa martinskí hokejisti s divákmi tešili z víťazstva a zisku troch bodov.


MHC Mountfield - Dukla Trenčín 4:3 (1:3, 0:0, 3:0)

Góly: 20. Petruška, 46. Mikušovič, 50. Beran, 58. Markovič - 10. Bokroš, 13. Sojčík, 18. Vaškovič. Rozhodovali: Lauff - Bogdaň, Jobbágy, vylúčení: 3:5, presilovky: 2:2, oslabenia: 0:0, striedania: od 18. Volentier za Šúreka (Mountfield), 2800 divákov


Hlasy trénerov:

Róbert Pukalovič, tréner Mountfield: "Do stretnutia sme vstúpili katastrofálne a prehrávali sme už 0:3. Vystriedali sme potom brankára. Pomohol nám gól na konci prvej tretiny. Vtedy som začal veriť, že by sme mohli získať aspoň bod. Napokon sa nám podarilo zvíťaziť, lebo hráči vložili do zápasu srdce, bojovnosť a popasovali sa s nepriaznivým vývojom. Teším sa, že aj diváci ocenili výkon mužstva."

Róbert Kaláber, tréner Dukly: "Vyšiel nám vstup do zápasu a ľahko sme získali trojgólový náskok. Boli sme vtedy veľmi efektívni. Škoda gólu, ktorý sme dostali v závere prvej časti. Hráčov sme upozorňovali, že sa hrá 60 minút. Druhú tretinu sme ešte ako-tak zvládli. V tretej nám chýbali sily a spravili sme niekoľko individuálnych chýb, ktoré rozhodli. Nechcem sa vyhovárať, ale v tomto týždni sme hrali už štvrtý zápas a chýbalo nám päť hráčov."