Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia

Maďarský recepčný dostal za vraždu dvoch kolegov doživotný trest

Maďarského občana Attilu B. v Londýne odsúdili za vlaňajšiu vraždu dvojice mladých ľudí na doživotný trest žalára.

Londýn 18. augusta (TASR) - Najmenej 26 rokov za mrežami strávi 32-ročný maďarský občan Attila B., ktorého v Londýne odsúdili za vlaňajšiu vraždu dvojice mladých ľudí na doživotný trest žalára. Informovala o tom spravodajská stanica BBC.

Páchateľ pracoval v inkriminovanom čase ako recepčný v hoteli Radisson Edwardian na letisku Heathrow britskej metropoly. Obe obete boli jeho kolegami, mali dvadsať rokov, pričom mladík bol krajanom vraha a dievčina bola Britka. Homosexuálne orientovaný útočník ich ubodal nožom zo žiarlivosti - podozrieval ich, že udržiavajú viac ako priateľstvo, vyplynulo zo žaloby.

Obžalovaný sa priznal k činu v čase, keď bola jeho príčetnosť limitovaná, odmietol však, že vraždil zámerne. Súd bol však iného názoru a uznal ho vinným zo zločinu, ktorý umožňuje vyššiu trestnú sadzbu.

Počas obhliadky miesta činu, zhromažďovania stôp a ďalších úkonov polície sa vrah neustále ukrýval v perináku priamo v dejisku vraždy. Po odchode policajtov sa pokúsil o samovraždu. Napokon ho ochrancovia poriadku našli až po dvoch dňoch, keď ich vrahovi spolupracovníci upozornili, že na jeho facebookovom profile sa objavila poznámka "rád by som sa zobudil z tohto hrozného sna".