Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia

Letisko M. R. Štefánika hľadá pred letnou sezónou brigádnikov

Na archívnej snímke letisko M. R. Štefánika v Bratislave. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Privyrobiť ako brigádnici si podľa Ševčíkovej môžu na letisku študenti starší ako 18 rokov, ktorí sú ochotní pracovať na zmeny, keďže letisko je otvorené nepretržite.

Bratislava 24. apríla (TASR) – Letisko M. R. Štefánika hľadá brigádnikov pred letnou dovolenkovou sezónou, ktorá je preň najvyťaženejším obdobím roka. Študentom vysokých a stredných škôl nad 18 rokov ponúka brigády - napríklad nakladač batožiny či brigádnik bezpečnostnej kontroly. Informovala o tom hovorkyňa letiska Veronika Ševčíková.

Privyrobiť ako brigádnici si podľa Ševčíkovej môžu na letisku študenti starší ako 18 rokov, ktorí sú ochotní pracovať na zmeny, keďže letisko je otvorené nepretržite. Zároveň by mali byť fyzicky zdatní, bezúhonní a spoľahliví.

"Brigádovať môžu ako nakladači batožín, čo si vyžaduje nakladanie či vykladanie batožín z lietadla a do lietadla. Alebo si môžu skúsiť brigádovať na oddelení bezpečnostnej kontroly letiska, kde pripravujú cestujúcich a návštevníkov na detekčnú kontrolu," priblížila hovorkyňa s tým, že sa vyžaduje aj mierne pokročilá znalosť anglického jazyka, odolnosť voči stresu, zdravotná spôsobilosť na prácu v noci a dobrý farbocit. Ako dodala, bližšie informácie je možné nájsť na webovej stránke bratislavského letiska.