Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 12. máj 2024Meniny má Pankrác
< sekcia

Káder USA vystužil skúsený obranca Petry

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Petry odohral v prebiehajúcom ročníku NHL 73 zápasov, v ktorých nazbieral 24 bodov (3+21).

New York 28. apríla (TASR) - Americký hokejista Jeff Petry posilní USA na blížiacich sa MS v Prahe a Ostrave (10.-26. mája). Tridsaťšesťročný obranca Detroitu Red Wings sa predstaví na svetovom šampionáte štvrtýkrát v kariére. V kádri sa pridá k spoluhráčom Dylanovi Larkinovi a Alexovi Lyonovi.

Petry odohral v prebiehajúcom ročníku NHL 73 zápasov, v ktorých nazbieral 24 bodov (3+21). Zahral si na MS v rokoch 2012 a 2013, s Američanmi následne v roku 2014 získal bronzovú medailu. Zámorský tím tvorí jednu z najlepších súpisiek za uplynulé roky s cieľom získať prvé zlato od roku 1960. Medzi potvrdenými hráčmi je okrem iných aj Cole Caufield, spoluhráč Juraja Slafkovského z elitného útoku Montrealu Canadiens. V kádri figuruje aj útočník Brady Tkachuk, kapitán Ottawy Senators. Defenzívu tvoria Seth Jones (Chicago), ale aj 20-ročný bek Luke Hughes z New Jersey, ktorý si počas sezóny zahral niekoľko duelov v obrannej dvojici so Šimonom Nemcom.

Američania budú 13. mája tretím súperom Slovákov v ostravskej B-skupine MS, v nej sa stretnú aj so Švédskom, Poľskom, Nemeckom, Kazachstanom, Lotyšskom a Francúzskom. Slovenský výber si zahrá s USA aj v závere prípravy na MS (7. mája v Bratislave).


Zoznam potvrdených hráčov z NHL, ktorí posilnia USA na MS v Prahe a Ostrave (10.-26. mája):

brankár: Alex Lyon (Detroit Red Wings)

obrancovia: Luke Hughes (New Jersey Devils), Seth Jones, Alex Vlasic (obaja Chicago Blackhawks), Jeff Petry (Detroit Red Wings), Jake Sanderson (Ottawa Senators), Zach Werenski (Columbus Blue Jackets)

útočníci: Matt Boldy (Minnesota Wild), Cole Caufield (Montreal Canadiens), Joel Farabee (Philadelphia Flyers), Johnny Gaudreau (Columbus Blue Jackets), Dylan Larkin (Detroit Red Wings), Luke Kunin (San Jose Sharks), Shane Pinto, Brady Tkachuk (obaja Ottawa Senators), Trevor Zegras (Anaheim Ducks)