Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia

Boje v indskom Kašmíre si vyžiadali dve obete

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Podľa polície k ozbrojeným zrážkam došlo po tom, čo vzbúrenci zaútočili na vojenský tábor indických ozbrojených síl pri obci Kákápúr.

Šrínagar 28. mája (TASR) - Život jedného civilistu a jedného vojaka si vyžiadali ozbrojené zrážky medzi vládnymi silami a vzbúrencami, ku ktorým došlo v noci na pondelok v Indiou kontrolovanej oblasti Džammú a Kašmír. Informovala o tom agentúra AP s odvolaním sa na miestne policajné zdroje.

Podľa polície k ozbrojeným zrážkam došlo po tom, čo vzbúrenci zaútočili na vojenský tábor indických ozbrojených síl pri obci Kákápúr. Okrem toho výbuch na diaľku odpálenej nálože v nepokojnom okrese Šópiján zasiahol obrnený transportér indickej armády. Pri incidente utrpeli zranenia traja členovia jeho posádky.

Administratívna oblasť Džammú a Kašmír je rozdelená medzi Indiu a Pakistan, ale obe krajiny si robia nárok na celý tento región. Pomerne často tam dochádza aj k cezhraničným prestrelkám a iným ozbrojeným konfliktom. Kašmírski povstalci bojujú proti indickej nadvláde už od roku 1989.