Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia

Radičová odvolala šéfa Vojenskej spravodajskej služby Mikulca

Na snímke predsedníčka vlády SR Iveta Radičová sa prišla rozlúčiť do volebnej centrály politickej strany Most-Híd. Foto: TASR - Štefan Puškáš

Šéf VSS Roman Mikulec , ktorého menoval exminister Galko , údajne čelí obvineniu z Generálnej prokuratúry. Nejde však o škandál s odpočúvaním. Mikulca dočasne nahradí šéf VOS Tibenský.

Bratislava 13. marca (TASR) - Premiérka Iveta Radičová, ktorá vedie i ministerstvo obrany, dnes postavila mimo služby šéfa Vojenskej spravodajskej služby (VSS) Romana Mikulca. Informuje o tom čas.sk.

Podľa zistení portálu Mikulca, ktorého menoval ešte bývalý minister obrany Ľubomír Galko, mala obviniť Generálna prokuratúra SR. Radičová prenechá menovanie nového šéfa rozviedky už novej vláde. Z tohto dôvodu zatiaľ poverila vedením VSS riaditeľa Vojenského obranného spravodajstva (VOS) Róberta Tibenského.

Čas.sk uviedol, že v Mikulcovom prípade nejde o škandál s odpočúvaním.
VSS je špeciálna tajná služba, ktorá získava informácie o aktivitách vznikajúcich v zahraničí a smerujúcich proti SR. Patria pod ňu aj slovenskí vojenskí pridelenci v cudzine.