Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia

Horela trafostanica Steel Arény, vznikla škoda 200-tisíc eur

aZZ. Na snímke obhorené dvere trafostanice, vľavo telefonuje Igor Havrila generálny manažér Steel Arény. Foto: TASR/Milan Kapusta

Požiar trafostanice spôsobil i preloženie zápasov 10. a 11. kola najvyššej slovenskej hokejovej súťaže.

Košice 12. októbra (TASR) - Požiar, ktorý zasiahol v noci na piatok trafostanicu multifunkčnej košickej haly Steel Aréna, spôsobila technická porucha na kompenzačnom rozvádzači. Okrem škody odhadovanej na 200.000 eur má za následok i preloženie zápasov 10. a 11. kola najvyššej slovenskej hokejovej súťaže.

"Včera o 22.30 nastal požiar v trafostanici Steel Arény, ktorý bol spôsobený technickou chybou na kompenzačnom rozvádzači. Vďaka rýchlemu zásahu sa požiar podarilo uhasiť i keď škody sú enormné. V súčasnej dobe prebieha vyšetrovanie na úrovni policajného zboru hasičského a presnú identifikáciu toho, čo sa stalo, budeme vedieť v priebehu pár hodín," uviedol na tlačovej konferencii generálny manažér Steel Arény Igor Havrila, ktorý prezradil i to, že prvoradou úlohou je pripojiť arénu späť k elektrickému prúdu.

Hasiči zasahovali krátko pred 23.00 h, vyslané boli dve cisterny a sanitka, spolu desať príslušníkov Hasičského a záchranného zboru (HaZZ). Po odstavení elektrického prúdu jednotka hasila meraciu skriňu. Po uhasení požiarovisko hasiči odvetrali pretlakovým ventilátorom.

Na snímke obhorené dvere trafostanice.
Foto: TASR/Milan Kapusta
"Prebiehajú kontroly všetkých káblov, technológií a čistenie. Keď to bude všetko spravené, požiadame distribučnú sieť, aby nám napojila Steel Arénu na elektrinu. Dnešný a nedeľný zápas sa v Steel Aréne konať nebude a takisto budú zrušené aj všetky víkendové mládežnícke zápasy. O tom, kedy nabehneme na normálnu prevádzku, budeme informovať," skonštatoval Havrila.

V piatok 12. októbra mali "oceliari" nastúpiť pred domácimi tribúnami proti HKM Zvolen a v nedeľu 14. októbra proti HK Poprad. "Vzhľadom na okolnosti nebudeme počas víkendu na ľade a dúfame, že od pondelka by sme už mohli trénovať a pripravovať sa na ďalšie zápasy extraligy. Zápasy, ktoré sa odložia, sa budú dohrávať," povedal hlavný tréner "oceliarov" Radim Rulík. Priznal, že ak si to vyžiadajú okolnosti, tak budú uvažovať aj o inej ľadovej ploche. "Pokiaľ by sa nepodarilo ísť na ľad v Steel Aréne, tak by sme chceli ísť na ľade niekde inde. Takže pracujeme na tom, aby sme od pondelka trénovali, teda na najbližších plochách od Košíc."

So vzniknutou situáciou sa hlavný lodivod bude musieť spoločne so svojimi zverencami doslova popasovať a prípravu podriadiť zhustenému zápasovému programu, keďže jeho tím na určitý čas nechcene vypadne z tréningového ako i zápasového rytmu. "Určite to nie je príjemná situácia, pretože sme sa na zápas proti Zvolenu veľmi tešili a vôbec na tento víkend, keďže sme očakávali dvoch atraktívnych súperov. Samozrejme je to zásah do cyklu, no je potrebné, aby sme sa s tým vyrovnali. Potom budeme mať určite zhustený program a musíme sa pripraviť tak, aby sme to zvládli."

Fanúšikovia, ktorí si zakúpili lístky na najbližšie dva zápasy, sa nemusia obávať. "Čo sa týka zakúpených vstupeniek na zápasy so Zvolenom a Popradom, tak si ich diváci môžu ponechať na náhradné stretnutia, ktorých termíny budú oznámené neskôr, alebo môžu požiadať o vrátenie vstupného na predajnom mieste, kde si tieto vstupenky zakúpili. Samozrejme, v tejto chvíli s výnimkou Steel Arény, kde ešte nemáme elektrický prúd, teda ani v pokladni," uzavrel PR manažér Vojtech Petty.