Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia

Hádzanárky Iuventy Michalovce obhájili triumf v Slovenskom pohári

Nikoleta Trúnková z Michaloviec (vpravo) v odvete finále Slovenského pohára žien v hádzanej medzi Slovan Duslo Šaľa a Iuventa Michalovce 13. decembra 2017 v Šali. Foto: TASR/Henrich Mišovič

Na palubovke HK Slovan Duslo Šaľa prehrali 24:28, ale v domácom zápase zvíťazili o 11 gólov.

Šaľa 13. decembra (TASR) - Hádzanárky Iuventy Michalovce sa stali po šiestykrát za sebou víťazkami Slovenského pohára. V stredajšej odvete finále síce prehrali na palubovke HK Slovan Duslo Šaľa 24:28, ale v prvom zápase na domácej palubovke vyhrali o jedenásť gólov.

odveta finále SP 2017:

HK Slovan Duslo Šaľa - Iuventa Michalovce 28:24 (13:14)

Najviac gólov:
Bujnochová 8, Pócsíková 5/2, Klučková 4/2, Némethová 4 - Wolingerová 7/5, Holešová 6, Rebičová 4. Rozhodovali: Haščík, R. Sivák, vylúčené: 2:1, 7 m hody: 6/4 - 5/5, 400 divákov.

/prvý zápas: 20:31, Iuventa vyhrala SP/


Michal Lukačin, tréner Šale: "My sme vedeli, že finále sme prehrali už v Michalovciach. To by musel byť vianočný zázrak, aby sme boli my víťazmi pohára. Chceli sme sa rehabilitovať za vysokú prehru v Michalovciach a myslím si, že sme to dokázali. Chceli sme, aby to bolo vyrovnanejšie. Tam nás súper jednoznačne prevýšil."

Mária Holešová, Iuventa Michalovce:
"Doma sme hrali to, čo vieme hrať a malo to hlavu aj pätu. Tu sme boli nedisciplinované a vypustili sme druhý polčas. Sme sklamané. Síce sme vyhrali pohár, ale nejakú veľkú radosť z toho nemôžeme mať. Druhý polčas bol naozaj katastrofa. Šaľa bojovala a chcela sa odvďačiť divákom, ktorých tu má výborných. Jej hráčky boli hladnejšie po víťazstve."