Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia

Crows Košice myslia na extraligu. Posily Antl a Guzy budú hrať zadarmo

Na snímke nové posily, zľava spojka Vladimír Guzy a ľavý krídelník Radovan Antl. Košice, 20. augusta 2018. Foto: TASR/František Iván

Antl začiatkom roka 2017 ukončil reprezentačnú kariéru, na klubovej scéne sa ešte predstaví v rodnom meste.

Košice 20. augusta (TASR) - Hádzanársky klub Crows Košice myslí na postup do slovenskej extraligy a tomu zodpovedá aj posilnenie mužstva. Najnovšími posilami Košičanov sa stali bývalí reprezentanti Radoslav Antl a Vladimír Guzy. Zaujímavosťou na ich príchode do košického tímu je fakt, že v novom pôsobisku budú hrať zadarmo.

„Ambíciu vrátiť hádzanú do Košíc sme začali plniť založením tímu, ktorý sa prakticky okamžite prebojoval do baráže o extraligu. V nej sme síce postup nevybojovali, no to ešte posilnilo naše odhodlanie. Aj preto sme oslovili ďalších hráčov, ktorí chcú pomôcť košickej hádzanej. Obaja sledovali naše výsledky v minulej sezóne a rozhodli sa vypočuť svoje srdcia," uviedol prezident klubu Filip Fabišík.

Antl začiatkom roka 2017 ukončil reprezentačnú kariéru, na klubovej scéne sa ešte predstaví v rodnom meste. „Návrat do Košíc je pre mňa poctou. Práve tam som sa naučil hrať hádzanú. Vrátil by som sa do Košíc aj skôr, no nebolo kam a tak som skúsenosti odovzdával v Prešove či Japonsku. Behal som po svete a teraz som šťastný, že sa môžem vrátiť,“ uviedol Antl.

V ideálnom veku 29 rokov prichádza do Košíc Vladimír Guzy. „Zahraničné ponuky mi nevyhovovali a ochotne som sa rozhodol vrátiť domov k rodine. Veľmi rád pomôžem Košiciam vrátiť sa do extraligy,“ uviedol Guzy, ktorého do Košíc prilákala nielen hádzaná, ale aj zaujímavá pracovná príležitosť. Podľa Fabišíka by Antl a Guzy nemali byť poslednými veľkými menami na súpiske košických "vrán".