Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia

Film Gump: Sme dvojka má za sebou bratislavskú premiéru

Ilustračná fotografia. Foto: TERAZ.sk

Na premiére sa zúčastnila aj Kristína Devínska zo Slobody zvierat, organizácie, kam poputuje aj výťažok zo zisku filmu v kinách.

Bratislava 28. marca (TASR) - Český film Gump: Sme dvojka režiséra Františka Antonína Brabca má za sebou slávnostnú premiéru (27. 3.) v Bratislave. Nechýbali na nej hlavné štvornohé hviezdy filmu, ktorý je pokračovaním kinohitu z roku 2021.

Snímku slovenskému publiku uviedol producent, scenárista a autor knižnej predlohy Filip Rožek. "Priviedol aj ústrednú hereckú dvojicu, ktorá stvárňuje psa Gumpa a sučku Kytičku. Spolu s ním pozdravila prítomných speváčka Zuzana Smatanová a česká kapela Highland, ktorá s ňou naspievala filmovú pieseň Nech pochopíš," približuje slávnostné uvedenie snímky distribučná spoločnosť Continental film, ktorá ju prináša do kín od 28. marca.

Na premiére sa zúčastnila aj Kristína Devínska zo Slobody zvierat, organizácie, kam poputuje aj výťažok zo zisku filmu v kinách. Diváci tak môžu svojou návštevou premietania prispieť k starostlivosti o opustené a týrané zvieratá.

Filmová novinka je pokračovaním filmu z roku 2021 Gump - pes, ktorý naučil ľudí žiť. Psí tulák Gump v nej zažíva nové dobrodružstvo a naučí seba i divákov čo-to o svete. Jeho nová cesta sa začne presne tam, kde tá predchádzajúca skončila. So svojím milovaným Béďom Kozím Bobkom prejde hlavný zvierací hrdina príbehom, ktorý mu už dávno predtým napísali hviezdy. "Zatiaľ čo Gumpov prvý príbeh bol smutnejší, v jeho voľnom pokračovaní sa môžete tešiť na množstvo vtipných zvieracích scén. Vedľa hlavného hrdinu sa novo objaví aj psia slečna Jenny, ktorá si zahrá Gumpovu sestru Kytičku," dodáva distribučná spoločnosť k filmu, v ktorom účinkujú Richard Krajčo, Bolek Polívka, Vica Kerekes, Josef Vojtek, Nela Boudová či Štěpán Kozub. Hlas hlavného hrdinu Gumpa opäť nahovoril Ivan Trojan.