Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia

Dobrovoľníci vyčistia Zobor aj v tomto roku

"Veríme, že aj v tomto roku sa na upratovaní zídu turisti, milovníci hôr, žiaci a študenti a pomôžu opäť vyčistiť zoborské lesy," skonštatoval Rado Baláž z NHS.

Nitra 15. marca (TASR) – Nitriansky horský spolok (NHS) v spolupráci s Chránenou krajinnou oblasťou Ponitrie a mestom Nitra zorganizuje aj v tomto roku veľké Jarné čistenie Zobora. V poradí šiesty ročník podujatia sa bude konať 21. apríla. Jeho cieľom bude, tak ako po minulé roky, vyčistenie turistických chodníkov a ich okolia medzi Dražovcami, Pyramídou, Zoborom a Žibricou od rôzneho odpadu. "Veríme, že aj v tomto roku sa na upratovaní zídu turisti, milovníci hôr, žiaci a študenti a pomôžu opäť vyčistiť zoborské lesy," skonštatoval Rado Baláž z NHS.

Minulý rok sa na čistení Zobora zúčastnilo 140 ľudí, ktorí vyčistili nielen turistické chodníky a územie príjazdovej cesty k nemocnici, ale podieľali sa aj na likvidácii dvoch čiernych skládok v prírodnej rezervácii Lupka a nad mestskou časťou Dražovce. "Výsledkom práce dobrovoľníkov boli dva veľkokapacitné kontajnery plné odpadu rôzneho druhu, od papierov, obalov z potravín, plechovíc, plastových a sklených fliaš až po dvere, časti nábytku alebo nárazníky z automobilov. Spolu to predstavovalo 2,72 tony odpadu. Jeho likvidáciu zabezpečilo mesto Nitra," pripomenul Baláž.