Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia

Do Steel Arény opäť prúdi elektrina, zajtra čaká hokejistov tréning

Na snímke v Steel Aréna Foto: TASR/Milan Kapusta

Rovnako od pondelka začnú s kontrolou príslušných technológií všetky dodávateľské firmy a nájomcovia.

Košice 14. októbra (TASR) - Technická porucha na kompenzačnom rozvádzači, ktorá spôsobila požiar v noci na piatok (12.10.) v trafostanici multifunkčnej košickej haly Steel Aréna, sa postupne odstraňuje a do stánku hokejistov HC Košice znovu prúdi elektrina. Aréna postupne nabieha na prevádzku a zatiaľ sú funkčné jej sekcie mrazenia a osvetlenia.

"Po intenzívnych prácach na odstraňovaní škôd sa nám v sobotu o 16. hodine podarilo opäť napojiť na distribučnú sieť, čo bola alfa a omega pre celú našu ďalšiu činnosť. Postupne sme začali oživovať jednotlivé vetvy, s prioritou tých najzákladnejších, ako je mrazenie, osvetlenie a podobne," uviedol na dnešnej tlačovej konferencii generálny manažér Steel Arény Igor Havrila.

V sobotu sa po "oživení" dodávky elektrickej energie podarilo v Steel Aréne o 23.00 h naštartovať i mrazenie, čo môže tešiť predovšetkým hokejistov HC Košice. "Sme tomu veľmi radi najmä pre hokejový klub, ktorý môže v pondelok zahájiť tréningový proces, pokračovať bude v utorok, no v stredu musíme zabezpečiť koncert Karla Gotta," skonštatoval Havrila a pokračoval: "Počnúc zajtrajškom začneme oživovať ďalšie zariadenia, klimatizáciu, vzduchotechniku, okruh hlavnej kocky a všetky ďalšie okruhy. Zatiaľ ideme na ručný chod, automatika ešte nefunguje."

Rovnako od pondelka začnú s kontrolou príslušných technológií všetky dodávateľské firmy a nájomcovia. Problémy sú v tréningovej hale, kde zatiaľ nefungujú svetlá. "Oživenie svetiel predpokladáme v pondelok popoludní alebo v utorok ráno a v týchto termínoch začnú s tréningami i mládežnícke kolektívy. Sezóna je v plnom prúde, preto si nemôžeme dovoliť odstaviť Steel Arénu a venovať sa len opravám. Opravy musia prebiehať za pochodu, preto budú trvať priebežne dlhší čas," dodal Havrila.

V poriadku nie je ani rozvádzač na televízny okruh. "Košickému klubu neodporučíme, aby sa najbližší plánovaný televízny zápas s Trenčínom v nedeľu 21.10. snímal ako priamy prenos," uzavrel Havrila.