Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia

JAROMÍR ČIŽNÁR: Korupciu rieši najmä špeciálny prokurátor

Jaromír Čižnár Foto: TASR/Michal Svítok

V tejto súvislosti sa tiež chce stretnúť s ministrom vnútra Robertom Kaliňákom (Smer-SD) a vedením polície. Hovoriť bude aj s pracovníkmi daňových úradov.

Bratislava 25. júla (TASR) - Nový generálny prokurátor Jaromír Čižnár trvá na svojich prioritách, ktoré prezentoval pri svojom menovaní do funkcie napriek tomu, že bol kritizovaný za nespomenutie boja proti korupcii. Ako vyhlásil na dnešnej tlačovej konferencii, oblasť korupcie rieši najmä špeciálny prokurátor.

"To, že som o boji proti korupcii nehovoril u pána prezidenta, neznamená, že sa tomu nevenujem. Boj s korupciou je u mňa samozrejmosťou," deklaroval Čižnár. Zároveň doplnil, že sa potrebuje zamerať aj na oblasti, ako sú daňové úniky či domáce násilie. V tejto súvislosti sa tiež chce stretnúť s ministrom vnútra Robertom Kaliňákom (Smer-SD) a vedením polície. Hovoriť bude aj s pracovníkmi daňových úradov.

Čižnár u prezidenta krátko po svojom vymenovaní 17. júla povedal, že sa vo svojej novej funkcii sústredí na zintenzívnenie činnosti prokuratúry v takých základných oblastiach, ako je ochrana maloletých a žien pred akýmkoľvek násilím alebo akýmkoľvek zneužívaním.

Ďalej chce, aby prokuratúra intenzívne vstupovala do trestných stíhaní v daňových veciach. "Je neprípustné, aby v tomto období štát prichádzal o stovky miliónov eur a tí, ktorí dane majú platiť, sú beztrestní," vyhlásil. Tiež chce, aby sa procesy na prokuratúre podstatne zrýchlili a konania na prokuratúre netrvali aj niekoľko rokov.