Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 11. máj 2024Meniny má Blažena
< sekcia

Bývalého producenta Harveyho Weinsteina v New Yorku hospitalizovali

Harvey Weinstein, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Jeho obhajca Arthur L Aidala spresnil, že Weinstein potreboval okamžitú lekársku asistenciu.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
New York 28. apríla (TASR) - Bývalého hollywoodskeho producenta Harveyho Weinsteina hospitalizovali v sobotu po jeho návrate do väznice v New Yorku - krátko po tom, čo tamojší najvyšší súd zrušil rozsudok z roku 2020, v ktorom ho uznali za vinného zo sexuálnych trestných činov. TASR informuje podľa agentúry AFP.

Jeho obhajca Arthur L Aidala spresnil, že Weinstein potreboval okamžitú lekársku asistenciu; podrobuje sa "nespočetnému množstvu testov" a zostáva na pozorovaní. Americké médiá citovali políciu, podľa ktorej Weinsteina hospitalizovali v nemocnici Bellevue Hospital na Manhattane.

V inom prípade znásilnenia ženy v Beverly Hills exproducenta odsúdil na 16 rokov aj súd v Los Angeles. Tento rozsudok je právoplatný a preto 72-ročný Weinstein zostane vo väzení. Pred súdom sa má najbližšie objaviť opäť na budúci týždeň.

Obvinenia desiatok žien voči Oscarom ocenenému producentovi sa začali objavovať v roku 2017 a významnou mierou prispeli k vzniku hnutia známeho ako #MeToo. Weinstein trvá na svojej nevine.