Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia

Zatvoríme veľvyslanectvo USA, hrozí bolívijský prezident Evo Morales

Foto: TASR/AP

Od nástupu k moci v Bolívii v roku 2006 Morales opakovane kritizuje USA za ich údajné pokusy zasahovať do vnútorných záležitostí Bolívie.

La Paz 19. marca (TASR) - Bolívijský prezident Evo Morales v nedeľu pohrozil zatvorením veľvyslanectva USA v hlavnom meste La Paz, ak diplomatická misia Spojených štátoch bude aj naďalej snažiť zasahovať do vnútorných záležitostí krajiny.

"Chcem verejne povedať, že ak sa veľvyslanectvo USA ešte raz zamieša do našich záležitostí, ako to robí teraz, bolo by lepšie jednoducho ho zatvoriť. Vôbec z toho nemám strach, pretože sme antiimperialisti, antikapitalisti a antineoliberáli," citovali Moralesove slová čilské noviny La Segunda.

Od nástupu k moci v Bolívii v roku 2006 Morales opakovane kritizuje USA za ich údajné pokusy zasahovať do vnútorných záležitostí Bolívie. V roku 2008 došlo až k vyhosteniu amerického veľvyslanca, na čo Washington reagoval vyhostením ambasádora Bolívie.

Vo februári tohto roku Morales obvinil niekoľko bolívijských mimovládnych organizácií, že pracujú pre USA a nazval ich "piatou kolónou".