Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Magazín

Zomrela obľúbená tamilská herečka a politička Džajalalita Džajaramová

Ilustračná fotka Foto: TASR

Džajaramová účinkovala vo viac ako 150 filmoch v tamilčine, v ktorých väčšinou stvárňovala romantické hrdinky.

Naí Dillí 5. decembra (TASR) - Vo veku 68 rokov zomrela dnes v meste Čennaí herečka a neskôr významná indická politička a bývalá hlavná ministerka štátu Tamilnádu Džajalalita Džajaramová.

Podľa predstaviteľa nemocnice v Čennaí v juhoindickom štáte Tamilnádu zomrela Džajaramová dnes o 23.30 h miestneho času (18.00 h SEČ) na následky infarktu myokardu, ktorý utrpela ráno.

Obľúbenú tamilskú političku hospitalizovali v septembri pre zvýšenú teplotu, dehydratáciu a bližšie nešpecifikované pľúcne ochorenie. Ako sa jej zdravotný stav zhoršoval, prichádzali sa za jej uzdravenie pred nemocnicu modliť tisíce jej priaznivcov a obdivovateľov.

Džajaramová účinkovala vo viac ako 150 filmoch v tamilčine, v ktorých väčšinou stvárňovala romantické hrdinky. Po ukončení hereckej kariéry vstúpila do politiky a viac ako 15 rokov pôsobila vo funkcii prvej ministerky štátu Tamilnádu.

Džajaramová bola známa ako vytrvalá bojovníčka proti chudobe vo vidieckych oblastiach Indie, za čo sa jej dostalo medzinárodného uznania.